Marc Herremans gaat “terugvechten” op de Wings for Life World Run

Marc Herremans gaat “terugvechten” op de Wings for Life World Run

Op 4 mei zal de hele wereld op exact hetzelfde ogenblik lopen voor diegenen die dat niet (meer) kunnen. In 35 landen op 6 verschillende continenten vindt op die dag immers de Wings for Life World Run plaats, een unieke loopwedstrijd waarvan de opbrengst integraal naar het goede doel gaat. Triatleet Marc Herremans is de Belgische ambassadeur van het evenement en hij vertelt aan newsmonkey dat hij zelf ook zal meedoen.

“Het ambassadeurschap voor dit evenement betekent echt wel veel voor me”, vertelt Herremans aan newsmonkey. “Voor mijn ongeval was lopen één van mijn favoriete bezigheden. Het doet deugd om te weten dat er nu gezocht wordt naar een oplossing voor ruggenmergletsels en het is dan ook een hele eer dat ik daar deel van mag uitmaken.”

Herremans nodigt iedereen uit om zich op 4 mei in Ieper in het zweet te lopen ten voordele van de Wings for Life Spinal Cord Research Foundation. Dat is een organisatie die onderzoek doet naar ruggenmergletsels, ook wel bekend als dwarslaesie. 

Uniek concept

De Wings for Life World Run is trouwens in alle opzichten een uniek evenement. Speciaal is dat de lopers niet naar de eindmeet lopen, maar dat de finish als het ware achter de lopers aan gaat. In heel de wereld wordt op exact hetzelfde tijdstip het startschot gegeven, een halfuur daarna vertrekt de ‘catcher car’. Die achtervolgt de lopers en versnelt stelselmatig tot alle deelnemers zijn ingehaald. ‘The last man standing’ is dus de winnaar.

Marc is al wild enthousiast over het idee: “Heel de wereld loopt samen, op hetzelfde moment en met hetzelfde doel: zo veel mogelijk geld inzamelen voor veelbelovende onderzoeksprojecten om mensen zoals ik opnieuw te laten lopen. Ieper is trouwens een geweldige omgeving om het evenement te organiseren. Het doet echt wel iets met een mens als je langs al die monumenten en graven loopt.”

Tweede kans

Wereldwijd doen heel wat bekende koppen mee. Viervoudig wereldkampioen F1 Sebastian Vettel, ex-F1 piloot David Coulthard en ook Belgische helden als Iron Man Frederik Van Lierde en Tom Waes hebben zich al ingeschreven. Ook Herremans zal deelnemen aan de wedstrijd in Ieper: “Ik stap mee in mijn stapapparaat. Waarschijnlijk eindig ik wel als laatste, maar dat maakt niet uit, zolang we ons maar amuseren!”

Zelf ziet Marc zijn ongeval trouwens niet als straf, maar eerder als een tweede kans. “Veel mensen sterven bij hun ongeval, of zitten in de put omdat ze verlamd zijn. Ik bekijk het eerder als een soort tweede kans die mij gegeven is, een kans om terug te vechten. Dat is precies waar de Wings for Life World Run voor staat: het kopje niet laten hangen, maar terugvechten.”

Zet dus je beste beentje voor en help mensen met een ruggenmergletsel om terug te vechten, schrijf je in voor de Wings for Life World Run! En als je nog niet overtuigd bent, kijk dan naar het onderstaande filmpje.

Gesponsorde artikelen