Marc Van Ranst in nieuw seizoen ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ op vraag van Van Looy

Viroloog Marc Van Ranst komt zowat dagelijks op televisie, zowel in de duidingsprogramma’s van de VRT als in het VTM Nieuws, om updates te geven over de coronacrisis. Ook tijdens de uitbraak van de Mexicaanse griep, zo’n tien jaar geleden, was Van Ranst niet van het scherm weg te slaan en daarom werd hij voor De Slimste Mens ter Wereld uitgenodigd. Het KU Leuven-boegbeeld tekent nu voor een tweede ronde.

VIER

Sinds april 2009 verscheen Van Ranst uitgebreid in de media met uitspraken over de Mexicaanse griep. Hij was verantwoordelijk als interministerieel commissaris voor crisismanagement tijdens de pandemie. Door zijn plotse bekendheid werd hij in datzelfde jaar ook gevraagd voor een deelname aan De Slimste Mens ter Wereld. Van Ranst lag meteen uit de quiz, zanger Bent Van Looy en VRT-journaliste Linda De Win, de latere winnares, bleken te sterke kandidaten te zijn.

“Waarom ook niet”

Nu nodigt quizmaster Erik Van Looy Van Ranst uit voor een herkansing. Dat gebeurde maandagavond tijdens Gert Late Night. “Het zou een hele eer zijn, en bovendien goed nieuws betekenen: want dan zou de crisis voorbij zijn”, zei Van Looy. “Ah, ja”, reageerde Van Ranst. “Waarom ook niet?”

Ook Marie Verhulst zal in een volgende editie van de quiz een gooi doen naar de titel van De Slimste Mens ter Wereld.

Meer
Lees meer...