Marco Polo moet voor Netflix even groot worden als Game of Thrones op HBO

Volgende week gaat Marco Polo in première, de nieuwe eigen reeks van Netlfix. Het is een van de duurste tv-series ooit en hij is van groot belang voor de streamingdienst. Netflix kent al eerdere succes met zijn series, maar Marco Polo moet voor de internationale doorbraak zorgen waar al zo lang op gewacht wordt. 

Er werd meer dan 90 miljoen dollar (72 miljoen euro) in de reeks gepompt voor tien afleveringen. De enige tv-serie met een hoger budget is Game of Thrones. En Netflix hoopt dat ze daaraan zullen kunnen tippen. Maar dat het zo’n dure reeks is, is niet het enigevan belang voor Netflix. Marco Polo moet voor een internationale doorbraak zorgen. Netflix had bij House of Cards en Orange is the New Black, ook twee topreeksen van de betaalzender, de internationale rechten niet. Daardoor kunnen concurrenten in andere landen die series ook uitzenden. Bij Marco Polo ligt het anders. Daarvan heeft Netflix wél de internationale rechten. Een blockbusterserie aanbieden die abonnees alleen kunnen zien op Netflix zou dus voor een grote doorbraak kunnen zorgen. 

Netflix is minder populair dan gehoopt

Netflix breidt zich langzaam maar zeker uit naar meerdere landen. Sinds enkele weken is de streamingdienst ook verkrijgbaar in België. Maar toch stijgt het aantal abonnementen niet zo snel als Netflix had gehoopt. In oktober waren er 2 miljoen nieuwe internationale abonnees, maar het bedrijf had gerekend op minstens 2,36 miljoen. En de groei in eigen land daalt ook. Netflix kreeg 975.000 nieuwe abonnees uit de Verenigde Staten. Niet slecht, maar ze hadden er 1,33 miljoen verwacht. 

De trage groei in de Verenigde Staten maakt een internationale doorbraak des te belangrijker. De producers verwachten wel dat de serie het publiek zal smaken omdat het plot gericht is op de heldhaftige reis van Marco Polo en er verschillende culturen aan bod komen. Netflix wil ook dat de nieuwe reeks de streamingdienst in het algemeen promoot. Marco Polo debuteert op vrijdag 12 december focust zich op het leven van de Italiaanse ontdekkingsreiziger. De serie zit vol hebzucht, verraad en seksuele intriges en exotische bestemmingen. Zeker kijken is de boodschap!
Bron: Business Insider
Meer
Lees meer...