Mario Kart Tour: speel binnenkort gratis Mario Kart met je vrienden

Nintendo komt binnenkort met een nieuwe functie op de Mario Kart Tour-app voor Android en Apple. Vanaf 8 maart kunnen gebruikers ook tegen vrienden racen. Daarmee geeft Nintendo toe aan de enorme vraag naar de nieuwe optie.

Iedereen heeft wel al eens Mario Kart gespeeld. Of het nu vroeger op de Nintendo DS of Wii was, of laatst nog op de Nintendo Switch. Het spel is al gigantisch lang populair, en dat heeft ook Nintendo gemerkt. Het bedrijf loste eind vorig jaar al een gratis app waarop je Mario Kart kon spelen: Mario Kart Tour. Maar nu komt er dus ook een multiplayer-optie.

Populair

De app is sinds zijn release in september vorig jaar enorm populair. Het was wereldwijd de meest gedownloade app van 2019 (op iPhones) en deed het daarmee beter dan spelletjes als Call of Duty. De vraag naar een multiplayer-optie was dan ook immens. Mensen wilden tegen vrienden racen, net zoals dat ging op de Wii of Nintendo Switch. Nu, ongeveer een half jaar later, heeft Nintendo geluisterd.

De populariteit van het spel is deels te danken aan het feit dat het gratis is. Je kan het onbeperkt en overal spelen, zonder er iets voor te moeten betalen. Alleen heeft Nintendo er wel een aantal betalende opties ingestoken. Zo moet je betalen om bepaalde extra’s aan te kopen, zoals extra grote wagens of andere karakters. Er bestaat ook een optie waarmee je met 5,99 euro per maand onbeperkte toegang krijgt tot het volledige spel. Maar dat is dus helemaal niet nodig om binnenkort je vrienden te kunnen uitdagen voor een potje racen!

Meer
Lees meer...