Mario palmt vanaf morgen Google Maps in ter ere van Mario Day

Mario palmt vanaf morgen Google Maps in ter ere van Mario Day

10 maart is het Mario Day, en dat viert Google door de kleine Italiaanse loodgieter op te nemen in hun online kaarten- en gpsdienst Google Maps. Vanaf morgen zal je een week lang de keuze hebben om in plaats van de doodsaaie pijl Mario op een kart als marker te gebruiken. Wel oppassen voor bananen op de weg dan natuurlijk!

March 10th (MAR10) is de dag waarop heel de wereld Mario Day viert. En voor die gelegenheid sloegen Google en Nintendo de handen in elkaar. Google zal namelijk de kleine Italiaanse loodgieter in zijn Google Maps-app gaan integreren. Vanaf morgen zal je er een week lang voor Mario Time kunnen kiezen. Dan zal het saaie pijltje vervangen worden door onze favoriete loodgieter in een kart.

“Let’s-a go!”

Moet je morgen ergens naartoe en ben je Nintendo- of Mario-fan? Druk dan zeker op het bekende gele vraagteken onderaan in de Google Maps-app. Dat zal een pop-up openen die je de keuze geeft om over te schakelen naar Mario Time. Echte fans zullen dan op ‘Let’s-a go!’ drukken en Mario zien verschijnen. Google zal je dan wel meteen waarschuwen: “Hou het zeker veilig. We moedigen niemand aan om bananen of rode schilden op andere bestuurders te gooien in het echte leven!”

Het is niet de eerste keer dat Google samenwerkt met grote bedrijven om iets te promoten in hun app. Zo voegde het eerder, onder andere, al fictieve locaties toe uit Fantastic Beasts and Where to Find Them
en Batman v Superman.

It’s-a me, Mario!

Google

Gesponsorde artikelen