Marseille wordt belegerde stad wegens afrekening tussen drugsbendes

Marseille wordt belegerde stad wegens afrekening tussen drugsbendes

In het Franse Marseille is de politie vanochtend beschoten met automatische vuurwapens. Uitgerekend vandaag is premier Manuell Valls op bezoek in de stad omdat de criminaliteit er afneemt. Het zou gaan om een conflict tussen drugsbendes en geen terrorisme. Toch is het alle hens aan dek en heeft de havenstad momenteel veel weg van een belegerde stad.

Inwoners van La Castellane, in het zestiende arrondissement van Marseille, belden de politie nadat ze meerdere schoten van automatische wapens hoorden. Gemaskerde daders zouden eerst in de lucht hebben geschoten, en daarna de toegesnelde agenten onder vuur hebben genomen. Ze schoten in de richting van de wagen van Pierre-Marie Bouniquel, de politiecommissaris in Marseille. De auto werd niet geraakt, maar twee tot drie meter van het voertuig werden kogelgaten gevonden.

Drugs

Volgens de eerste berichten zouden er geen gewonden zijn en zou de schietpartij te maken hebben met een afrekening tussen drugsbendes over territorium, meer bepaald een verkooppunt voor drugs. De drugshandel in Marseille kan maandelijks meer 100.000 euro opbrengen, vernam Le Figaro van een agent.

Er is sprake van twee strijdende partijen van vijf tot tien personen die in het zwart gekleed zijn en uitgerust zijn met kogelvrije vesten en AK47-kalasjnikovs. Enkelen van hen zouden rond 9 uur hebben rondgereden op scooters, en ze zouden nu zich verspreid hebben. Le Figaro meldt nog dat een schutter met een geweer vanuit een toren zou geschoten hebben op een politiekantoor. 

Scholen werden beveiligd en een crèche is geëvacueerd. Een helikopter vliegt over het gebied en een honderdtal politieagenten is ter plaatse.

Uitgerekend vandaag brengt de Franse premier Manuell Valls een bezoek aan Marseille naar aanleiding van de dalende criminaliteitscijfers in de stad. De voorbije 2,5 jaar werden maatregelen genomen om de criminaliteit in de stad terug te dringen.

Bron: Le Point, TF1, Le Figaro

Gesponsorde artikelen