Left Right
scrollTop top

Martin Garrix heeft nieuwe mijlpaal beet: 10 miljard streams in 3 jaar


© Instagram @ Martin Garrix

Martin Garrix moest afgelopen weekend zijn titel van ‘populairste dj ter wereld’ afstaan aan Dimitri Vegas & Like Mike, maar daar rouwt de Nederlander niet om. Zo ontving de dj onlangs een award voor een indrukwekkende mijlpaal: zijn muziek werd de afgelopen 3 jaar maar liefst 10 miljard keer gestreamd.

“10 miljard streams in drie jaar! Teamwork, bedankt Sony Music”, schrijft de amper 23-jarige Martin Garrix op Instagram bij een foto waarop hij een trofee vasthoudt. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft de topdj daarbovenop in die drie jaar wereldwijd 2,5 miljard videoviews en 35 miljoen downloads bij elkaar weten te sprokkelen.

Niet langer de populairste

Hoewel Martijn Garritsen, beter bekend als Martin Garrix, nog steeds razendpopulair is, is hij niet langer de populairste dj ter wereld. Afgelopen weekend raakte hij die titel kwijt in de gerenommeerde DJ Mag Top 100. De Belgische broers Dimitri Vegas & Like Mike gingen met de titel lopen. Drie jaar lang wist Garrix het Belgische duo achter zich te houden, maar dit jaar moet hij het doen met een tweede plek.

EK-lied

Pas raakte nog bekend dat Martin Garrix het het officiële lied voor de wedstrijden van Euro 2020 zal producen. “Het is een ongelofelijke eer om gevraagd te worden om het officiële nummer voor Euro 2020 te maken. Ik kan niet wachten om het iedereen te laten horen”, laat de dj weten in een persbericht. “Ik hoop dat mijn lied iedereen in Europa het gevoel zal geven dat ze er deel van uitmaken.”

Garrix is naar eigen zeggen een groot voetbalfan: “Dus het is extra speciaal voor mij om het officiële lied te mogen maken voor het grootste Europese voetbalevenement.”

Het EK wordt volgend jaar voor het eerst in de geschiedenis verspreid door heel Europa gespeeld, ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan van het toernooi. De EK-track zal voor het eerst te horen zijn in het voorjaar. Tijdens de openingsceremonie van het EK in Rome op 12 juni zal Garrix het nummer live uitvoeren.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899