Martin Garrix verkozen tot beste dj ter wereld

Martin Garrix verkozen tot beste dj ter wereld

Martin Garrix (Martijn Garritsen) uit het Nederlandse Amstelveen is verkozen tot de populairste dj ter wereld. Garrix (20) is meteen de jongste dj die ooit de DJ Mag top-100 won. De winnaars van vorig jaar, Dimitri Vegas & Like Mike, zakten naar een tweede plek. De lijst wordt gezien als het officieuze wereldkampioenschap voor dj’s.

De winnaar van 2013 en 2014, de Nederlandse dj Robbert van de Corput, beter bekend als Hardwell, eindigde als derde. Armin van Buuren staat voor het vijftiende jaar op rij in de top 5 van de lijst en bezet de vierde plek dit jaar.

Tiësto, ooit ook nog nummer één, overhandigde de trofee bij de prijsuitreiking tijdens het Amsterdam Dance Event aan zijn landgenoot.

“Het is bizar”, zegt Garrix. “Ik vind het heel erg gestoord. Ik sta bovenaan een lijst met mijn grootste idolen.” De jonge Nederlander vindt het vooral bijzonder omdat hij naar eigen zeggen nooit campagne heeft gevoerd. “Ik ben super dankbaar voor de support en alle stemmen van de fans en ik kan niet wachten tot ik kan laten zien wat ik voor komend jaar in petto heb.”

Geen vakmensen

Vorig jaar zomer had Garrix tegen 3voor12 nog gezegd dat als hij zou worden verkozen tot beste dj, hij de prijs van DJ Mag mogelijk zou weigeren. De verkiezing van het Britse tijdschrift wordt namelijk samengesteld op basis van publieksstemmen en niet door een beoordeling van vakmensen of een jury.

De 20-jarige Garritsen werd geïnspireerd toen hij Tiësto zag optreden tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Athene, tijdens de parade van de atleten. Hij komt uit een muzikale familie, waar vader gitaar en moeder en zusje piano en viool spelen. Zelf speelde hij ook al langer gitaar, maar vanaf het moment dat hij Tiësto’s nummer Traffic hoort besluit hij dj en producer te worden.

Gesponsorde artikelen