Left Right
scrollTop top

Martinez haalt Nainggolan terug bij Rode Duivels en zorgt voor nog twee verrassingen


Martinez haalt Nainggolan terug bij Rode Duivels en zorgt voor nog twee verrassingen

Hij had er zelf niet meer op gerekend, maar Radja Nainggolan is dan toch opnieuw opgeroepen voor de Rode Duivels. Het was van begin juni geleden dat de middenvelder van AS Roma het Belgische shirt mocht aantrekken. Ook Laurent Depoitre en Adnan Januzaj vieren hun terugkeer bij de Belgische nationale ploeg voor de oefenwedstrijden tegen Mexico en Japan.

Af en toe een sigaretje, te laat komen op de tactische besprekingen en ondertussen nog eens dronken achter het stuur tegengehouden worden door de politie … het was voor bondscoach Roberto Martinez wat te veel geworden de laatste tijd. En dus was Radja Nainggolan sinds begin juni van dit jaar niet meer opgeroepen voor de Rode Duivels, al noemde de bondscoach dat zelf “een sportieve keuze”.

Even deed het gerucht de ronde dat Nainggolan zou stoppen bij de nationale ploeg, maar dat ontkende hij al snel. De middenvelder hoopte de bondscoach te kunnen overtuigen om hem toch mee te nemen naar het komende wereldkampioenschap in Rusland.

En ondertussen bleef ‘ninja’ iedere week topprestaties afleveren bij AS Roma en werd de roep van de fans steeds groter om hem terug te halen bij de nationale ploeg. “Het zou fout zijn van een bondscoach om een speler te selecteren puur omwille van druk van buitenaf”, zei Martinez daar enkele weken geleden nog over tegen VTM. Maar nu is het enfant terrible er dus toch opnieuw bij.

“Er breekt een nieuwe periode aan”

“Na de WK-kwalificaties breekt een nieuwe periode aan. Het was jammer dat hij de voorbije matchen naast de selectie viel, maar er deden ook heel wat foute verhalen de ronde over zijn afwezigheid”, legt Martinez zijn keuze uit op de persconferentie. “Ik zag Radja onder andere een heel goeie match spelen tegen Chelsea in de Champions League, dus hij komt weer bij de groep.”

Twee oefenwedstrijden

Andere verrassende comebacks bij de Rode Duivels zijn Adnan Januzaj en Laurent Depoitre. Het is al respectievelijk drie en twee jaar geleden dat zij nog een wedstrijd speelden voor België. “We volgen een vijftigtal spelers. Dit is een kans voor Nainggolan, maar ook voor Depoitre en Januzaj, om weer naar de nationale ploeg te komen, hard te werken en indruk te maken op ons”, besluit Martinez.

De Rode Duivels spelen de komende tijd twee oefenwedstrijden in ons land. Op 10 november komt Mexico op bezoek en op 14 november spelen ze tegen Japan.

Bekijk hier de persconferentie …

… en hier de volledige selectie


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.195.366
 • Aantal
  doden
  1.144.069
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  287.700
 • Aantal
  doden
  10.658