Marvel Studios verliest belangrijke producer Victoria Alonso door aanhoudende teleurstellende projecten

Er is heel wat nieuws rond Marvel Studios. Nadat verschillende bronnen al lieten weten dat enkele series een latere release zouden krijgen, is er ook een opvallend vertrek. Producer Victoria Alonso, die al meer dan 15 jaar bij de studio werkte, heeft namelijk haar vertrek aangekondigd. Een officiële reden daarvoor wordt niet gegeven, maar de tegenvallende cijfers van de laatste projecten kunnen ermee te maken hebben.

De naam Victoria Alonso zal bij de meesten niet meteen een belletje doen rinkelen, maar toch is de naam terug te vinden op de outro van zowat elk project binnen het MCU. Zij was bij het bedrijf een van de belangrijkste personen binnen de postproductie en visual effects. Maar gisteren kwam dus het nieuws dat Alonso niet langer voor Marvel Studios zal werken. Dat zal in de toekomst zonder twijfel invloed hebben op de postproductie van de series en films.

Victoria Alonso

Al sinds de allereerste film binnen het Marvel Cinematic Universe is producer Victoria Alonso van de partij. Zij stond dus mee aan de start van een van de meest succesvolle franchises van het laatste decennium. Van Iron Man in 2008 tot Ant-Man and the Wasp: Quantumania in 2023. Maar daartussen veranderde er ook heel wat.

Zo was ze aan het begin van haar carrière uitvoerend producer bij postproductie, maar kreeg ze in de loop der jaren een promotie tot directeur van postproductie, visual effects en animatie. Dat werd vooral de laatste jaren een belangrijke rol, want hoe meer het MCU zich in het multiverse begon af te spelen, hoe meer er nood was aan visual effects.

Exit

Maar het zijn ook die visual effects die de laatste tijd op heel wat kritiek konden rekenen. Zo was er de serie She-Hulk vorig jaar, waarbij fans heel wat commentaar hadden op de slechte CGI van het hoofdpersonage.

Daarnaast was de teleurstelling over die effects ook te merken bij de laatste nieuwe Marvelfilm Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Die deed het de eerste dagen niet slecht, maar deed het uiteindelijk niet beter dan de eerste twee films van dezelfde superheld. Ook de recensies bleven mager. De film haalt namelijk maar 47 procent op Rotten Tomatoes.

Of het vertrek van Alonso wel degelijk met de slechte recensies en cijfers te maken heeft, is niet bekend. De naam van de producer zal wel nog te vinden zijn op komende projecten als Guardians of the Galaxy Vol. 3 en Secret Invasion.

Meer
Lees meer...