Marvel werkt aan eerste moslimsuperheldin: Ms. Marvel komt eraan!

Marvel werkt aan eerste moslimsuperheldin: Ms. Marvel komt eraan!

Marvel doet de laatste tijd z’n best om wat inclusiever te zijn, maar zeker na het succes van ‘Black Panther’ en ‘Infinity War’ is er geen reden om te stoppen. Het productiehuis kondigde dan ook aan dat ze denken aan een ‘Ms. Marvel’-film. Da’s niet alleen nog eens een vrouw, het is een moslima met Pakistaanse roots. 

Dat het misschien zachtjesaan op z’n einde loopt met die Avengers, maar dat we het laatste van de catalogus aan Marvel-superhelden nog niet gezien hebben, dat raakte vorige week bekend. En in een interview met de BBC maakt Kevin Feig, de topman van Marvel, nu ook bekend wie één van de opvolgers zal zijn: Ms. Marvel. En da’s behoorlijk bijzonder, want die is moslima en ze heeft Pakistaanse roots, een grote stap vooruit voor de inclusiviteit in het superheldensterrendom dus.

Wie is Ms. Marvel?

Ms. Marvel is niet zo bekend bij de Belgische fans, dat kan ook niet. Ze kreeg pas in 2014 haar eerste eigen strip, en ze was daarmee ook al de eerste islamitische superheld in het Marvel-spectrum. Kamala Khan, zoals haar echte naam is, ontdekt dat eigenlijk een inhuman is, een soort mensen die afkomstig zijn van aliens.

Dat geeft Khan extra krachten, zo kan ze van gedaante veranderen. Ze komt voor in de inhumans-verhaallijn, die over verschillende strips loopt. Na dit verhaal neemt ze de mantel van Carol Danvers aan, het personage achter Captain Marvel (ook een Avenger, die film komt in 2019 in de zalen). Geïnspireerd door Marvel wordt zij Ms. Marvel, ook een superheld.

Wie moet Ms. Marvel spelen?

Khan is een Amerikaanse tiener uit New Jersey, ze heeft Pakistaanse roots. Bij de bekendmaking van de Ms. Marvel-film werd dan ook meteen naarstig aan speculatieve casting gedaan. Spannende tijden, want voor het eerst zullen dus ook moslimmeisjes zich kunnen identificeren met de persoon onder de cape.

Uiteraard werd Priyanka Chopra onmiddellijk naar voren geschoven. Chopra is een Indische actrice, zangeres en schoonheidwedstrijdwinnares (ze was runner-up voor Miss India) en sprak ook al de stem van het personage in voor de animatiefilm van Ms. Marvel. Toch klinken er ook stemmen dat Marvel op zoek moet naar een echte Amerikaans-Pakistaanse actrice.

Meer details zijn er over de film nog niet bekend, maar Captain Marvel (met Brie Larson als het titelpersonage) komt op 6 maart 2019 in de cinema!

Gesponsorde artikelen