Massatoerisme ontspoort: vanaf 2022 zal je op voorhand moeten reserveren om Venetië in te kunnen

Massatoerisme ontspoort: vanaf 2022 zal je op voorhand moeten reserveren om Venetië in te kunnen

Venetië, dat 260.000 inwoners heeft, wordt elk jaar door ongeveer 30 miljoen toeristen bezocht. En dat is te veel. De stad gaat ingrijpende maatregelen nemen nu. Zo zal je moeten betalen om het centrum in te mogen en vanaf 2022 zouden toeristen ook een plekje moeten reserveren om de stad in te kunnen.

Burgemeester Luigi Brugnaro wil zo wat doen tegen de extreme drukte in het oude centrum. Hij vindt het oneerlijk dat de inwoners nu opdraaien voor de onderhoudskosten. Brugnaro wil dat toeristen vanaf mei dit jaar minimaal drie euro gaan betalen als ze het centrum willen bezoeken. In drukkere weken zou de toegangsprijs moeten oplopen naar tien euro.

Toeristen die een hotelkamer hebben geboekt, moeten geen extra bedrag te betalen, want zij betalen al een toeslag bovenop de kamerprijs.

Reserveren

Vanaf 2022 zouden toeristen ook een plekje moeten reserveren om de stad in te kunnen.

Het gemeentebestuur van Venetië zegt dat het “niemand wil weigeren”. Toeristen zouden nog wel welkom zijn, maar het wordt hun iets moeilijker gemaakt. Want als er niets wordt gedaan, dreigt Venetië onleefbaar te worden, zegt de gemeente. Veel politici en bestuurders zijn tegen de maatregelen. Zo vindt de Italiaanse minister van Toerisme de aangekondigde maatregelen “niet houdbaar en desastreus”.

Gesponsorde artikelen