Left Right
scrollTop top

Matrasgate voor Rode Duivels: deze vijf moeten via dom lek vernemen dat ze niet mee mogen naar WK


Matrasgate voor Rode Duivels: deze vijf moeten via dom lek vernemen dat ze niet mee mogen naar WK

Wat een domme publireportage moest worden om de producent van matrassen wat aandacht te geven, eindigt op een nachtmerrie voor de communicatieploeg van de Rode Duivels. Want trots werden de ‘gepersonaliseerde matrassen’ getoond die overgevlogen worden naar het WK. Alleen, daar zaten geen matrassen bij voor Leander Dendoncker, Jordan Lukaku, Adnan Januzaj, Matz Sels en Christian Kabasale. Deze vijf vallen nog af voor het WK.

Altijd een moeilijk moment: de laatste keer dat de groep voetballers bij de Rode Duivels moet afgeslankt worden voor een WK of EK. Daarop mogen maar 23 spelers mee, maar nu zitten er nog 28 in de kern. Dus, voor vijf is er straks geen plaatsje meer.

Maar we weten al wie dat zijn, nog voor het bekend gemaakt is, en ook nog voor ze het zelf wisten. Het was een persverhaaltje dat de bal aan het rollen bracht. De VRT bracht een reportage over de matrassen van de Rode Duivels, aangeleverd door LS Bedding in Maldegem. Die hadden 23 gepersonaliseerde bedden voor de Rode Duivels klaar, die naar Moskou gestuurd zouden worden.

5 Rode Duivels zonder matras

Allemaal gepersonaliseerd, want goede slaap is belangrijk natuurlijk. En dat maakte het meteen erg gênant: op alle matrassen had de fabrikant naambordjes gehangen. Maar er waren er wel maar 23 en geen 28. En de VRT-repo gaf zelf al aan hoe zichtbaar de zaak was: “Christian Benteke, Thorgan Hazard, Koen Casteels en Youri Tielemans zijn zeker van een slaapplek”, zo stelde de reportage, waarbij het matrassenmerk ruim aandacht kreeg.

Alleen, bij Het Laatste Nieuws waren ze zo slim om na te gaan wie dan allemaal wel een matras had en wie niet. Meteen was matrasgate geboren: de vijf afvallers weten nu dus dat ze voor niets nog meetrainen met de groep. Een wel erg bittere manier om te horen dat je naast het team gevallen bent.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810