Left Right
scrollTop top

‘Matroesjka’s’ wordt opnieuw uitgezonden: 5 iconische uitspraken om je krom te lachen


‘Matroesjka’s’ wordt opnieuw uitgezonden: 5 iconische uitspraken om je krom te lachen

‘Matroesjka’s’ haalde een dikke tien jaar geleden kijkcijfers binnen om U tegen te zeggen. De donkere dramareeks over Antwerpse pooiers en Russische seksslavinnen is populairder dan ooit en brak alle records op VTM GO, de Netflix van Medialaan. Daarom zendt Q2 vanaf vandaag elke maandag om 20 uur 35 dubbele afleveringen van ‘Matroesjka’s’ uit. Check alvast deze 5 iconische scènes om op te warmen.

De eerste uitzending van Matroesjka’s ligt al bijna vijftien jaar achter ons en de serie deed destijds heel wat stof opwaaien bij kijkend Vlaanderen. Zo is Matroesjka’s het vijfde best bekeken VTM-programma aller tijden, in die periode goed voor gemiddeld 1.452.000 kijkers en een marktaandeel van 48 procent.

(Deze 11 Vlaamse fictiereeksen moeten van ons dringend een nieuw seizoen krijgen.)

De geloofwaardige dialogen en uitspraken zoals “zwaanst na ni hé“, “stukske jammeklote” en “als ge maar voor ne fiat wilt betalen, moet ge gene Mercedes verwachten” bleven niet alleen in ons collectief geheugen hangen.

(Lees hier ons interview met Tom Van Dyck en Tom Dewispelare over Over Water.)

Buitenlands succes

Ook ver buiten onze landsgrenzen maakten de sterke acteerprestaties van onder andere Peter Van Den Begin, Luk Wyns, Axel Daeseleire en Manou Kersting indruk. Matroesjka’s is één van de best verkochte Vlaamse series. Onder andere in Frankrijk, Georgië, Rusland, Slowakije, Litouwen, Estland, Latijns-Amerika, Groot-Brittannië, Japan, Italië en Spanje werd de reeks uitgezonden met hoge kijkcijfers als resultaat. Meer nog: Matroesjka’s werd in verschillende Oost-Europese landen gebruikt om jonge vrouwen te waarschuwen voor vrouwenhandel.

Deze 5 iconische uitspraken doen ons alvast uitkijken naar vanavond.

(Hier zijn 51 dingen die je alleen in Rusland tegenkomt.)

1. “Gast, wete wat gij kunt? Mijne zak oepblazen”

2. “Da’s altijd een hoer geweest en da zal altijd een hoer blijven.”

3. “Binnenkort kunt ge met uwen trots naar het OCMW”

4. “Denkt ge dat er veel volk gaat komen naar uw begrafenis? Denkt ge dat het op de eerste pagina van de gazet gaat staan?”

5. “Ge zijt ne meeloper en ge zult altijd ne meeloper blijven”

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…