Matt Damon geeft toe dat hij wist dat Weinstein Gwyneth Paltrow had aangerand, maar gaat er wel heel licht over

Matt Damon geeft toe dat hij wist dat Weinstein Gwyneth Paltrow had aangerand, maar gaat er wel heel licht over

Matt Damon en George Clooney zijn in een interview verder ingegaan op de affaire Weinstein. Beiden gaven ze toe de reputatie van de producer te kennen maar geen weet te hebben van de schaal waarop Weinstein slachtoffers maakte. Damon bevestigde wel dat hij wist dat Weinstein actrice Gwyneth Paltrow had aangerand. “Ik heb er nooit met haar over gepraat”, zei hij, “maar er zou een regeling getroffen zijn. Hij heeft haar altijd heel respectvol behandeld. Altijd.”

“Ik wist dat hij een klootzak was”, zei acteur Matt Damon in een interview voor Good Morning America. “Hij was er trots op!” Harvey Weinstein was volgens de twee geen makkelijke man om mee samen te werken. “Het was zijn ‘legende’, het was zijn manier van werken. Kon je een meeting met Harvey overleven? Kon je voor jezelf opkomen?”, legt Damon uit. “Maar dit niveau van criminele seksuele activiteiten had ik nooit verwacht. Helemaal niet.” Damon werd er nog van beschuldigd op de hoogte te zijn geweest van de escapades van Weinstein, maar mee te hebben geholpen om die in de doofpot te steken. Dat ontkent hij nu dus.

“Hij heeft haar altijd respectvol behandeld”

George Clooney bevestigt de reputatie van Weinstein. Die zou een pestkop en een ladiesman geweest zijn, en vaak hebben opgeschept over de affaires die hij had met bekende actrices. “Ik geloofde hem niet echt, als ik eerlijk moet zijn”, bekent Clooney. “Ik dacht echt niet dat ze affaires hadden met Harvey, en dat hadden ze duidelijk ook niet. Maar het idee alleen al dat er dit soort roofdier was dat vrouwen het zwijgen oplegde, maakt me enorm kwaad.”

Matt Damon gaf echter wel toe af te weten van de aanranding van actrice Gwyneth Paltrow. “Ik werkte samen met Gwyneth en Harvey aan The Talented Mr. Ripley. Ik heb er wel nooit met haar over gepraat. Ben (Affleck, red.) heeft het me verteld”, legt Damon uit. “Ik wist wel dat ze tot een bepaalde overeenkomst of regeling waren gekomen. Ze hadden het behandeld. Hij heeft haar altijd heel respectvol behandeld. Altijd.”

“Hij deed het niet openlijk”, verduidelijkt hij. “Als er ooit een event was, of iets waar ik samen met Harvey aanwezig was, en hij zou het daar gedaan hebben en ik heb het op een of andere manier gemist, dan excuseer ik me.”

Gesponsorde artikelen