Left Right
scrollTop top

Matthias Schoenaerts krijgt hoofdrol in duikbootfilm van topregisseur Thomas Vinterberg


Matthias Schoenaerts krijgt hoofdrol in duikbootfilm van topregisseur Thomas Vinterberg

Of Matthias Schoenaerts nu wel of niet een affaire heeft met de vermeende verloofde van Jason Statham, het laat ons eerlijk gezegd nogal koud. Interessanter vinden wij de nog altijd interessante acteercarrière van Schoenaerts. Binnenkort is er A Bigger Splash en nu is er alweer een volgende project: de hoofdrol in de volgende film van de Deen Thomas Vinterberg.

Kursk, zo heet de nieuwe film van Thomas Vinterberg. Het drama brengt het waargebeurde verhaal van het ongeluk met de Russische duikboot, genoemd naar de stad Koersk, die in augustus 2000 zonk in de Barentszzee na een explosie aan boord. Alle 118 opvarenden kwamen daarbij om het leven. Matthias Schoenaerts krijgt de hoofdrol.

Het verhaal wordt gebaseerd op de roman A Time To Die van Robert Moore. De scenarist van dienst is Robert Rodat, die eerder al onder meer het scenario voor Saving Private Ryan schreef, waarvoor hij ook genomineerd werd voor een Oscar.

Tweede samenwerking

Het is de tweede keer dat de bekende regisseur van onder meer Jagten en Festen – beiden genomineerd voor een BAFTA – samenwerkt met Matthias Schoenaerts, na het vorig jaar verschenen knappe liefdesverhaal Far From The Madding Crowd waarin Schoenaerts gestalte gaf aan een trouwe herder die in stilte zijn liefde voor Carey Mulligan onderging.

De opnames van Kursk starten in het najaar. De release is gepland voor 2017.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.776.671
 • Aantal
  doden
  1.124.669
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  240.159
 • Aantal
  doden
  10.489