Left Right
scrollTop top

Matthias Schoenaerts speelt naast Jane Fonda en Robert Redford in nieuw aangekondigde Netflix-film


Matthias Schoenaerts speelt naast Jane Fonda en Robert Redford in nieuw aangekondigde Netflix-film

Onze aandacht werd vanochtend getrokken door een berichtje van Netflix. Vandaag begint het bedrijf aan de shooting van Our Souls At Night, een film met de twee klasbakken Jane Fonda en Robert Redford in de hoofdrollen en onze eigen Matthias Schoenaerts in een bijrol. De film wordt in 2017 verwacht en naar gewoonte vanaf zijn release wereldwijd gestreamd.

Matthias Schoenaerts is in de film dus te zien naast Jane Fonda, die al twee seizoenen schittert in Grace & Frankie, de komische serie van Netflix over twee vrouwen die elkaars tegenpool zijn, maar tot elkaar veroordeeld worden als hun mannen er al jarenlang een homoseksuele affaire op na te houden. Ook Robert Redford doet mee en die legende is bekend van films als Out Of Africa, All The President’s Men en Butch Cassidy And The Sundance Kid.

Naast die twee levende legendes is dus ook Matthias Schoenaerts te zien in een bijrol, alsook Bruce Dern die al schitterende prestaties neerzette in Nebraska en The Hateful Eight.

Tweede kansen

Regisseur van dienst is Ritesh Batra, die enkele jaren terug het bejubelde The Lunchbox inblikte over een man en een vrouw in Indië die toevallig met elkaar in contact komen als de man de verkeerde lunch in handen krijgt.

Our Souls At Night is een verfilming van de gelijknamige roman van Kent Haruf die hij nog net voor zijn dood wist te voltooien. Het verhaal draait rond een man en een vrouw – Addie en Louis – die al jarenlang buren zijn, maar elkaar amper kennen. Dan stelt Addie voor aan Louis om de nachten samen door te brengen, ze is niet op zoek naar seks, maar naar gezelschap en verbondenheid en de nachten bestaan dan ook uit lange gesprekken waardoor ze elkaar beetje bij beetje leren kennen.

De Amerikaanse auteur Haruf (1943-2014) schreef het boek in de laatste maanden van zijn leven. Het vormt een prachtig slotstuk van zijn oeuvre, waarin het grijpen van tweede kansen belangrijke thema’s zijn.

Fonda en Redford werkten in het verleden al meermaals samen, maar dat is ondertussen al geleden sinds 1979. Our Souls At Night wordt in 2017 op de streamingdienst verwacht.

Bronnen: Coming Soon, Vertigo


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810