Matthias Schoenaerts zal naast Robert De Niro meespelen in grootse Amazon-serie over de maffia

Matthias Schoenaerts zal naast Robert De Niro meespelen in grootse Amazon-serie over de maffia

Uit een mysterieuze foto naast topacteur Robert De Niro en regisseur David O. Russell konden we al afleiden dat onze eigenste Matthias Schoenaerts wel eens in een topserie zou kunnen gaan opdraven. En dat werd nu ook bevestigd aan VRT door een van zijn medespelers, nog zo’n topactrice, Julianne Moore. Het zou gaan om een groots opgezette maffia-serie.

Schoenaerts kon vorige week al bevestigen dat hij voor het ‘project’ op de scène zou staan met Robert De Niro en dat het zou worden geregisseerd door David O. Russel, bekend van onder andere American Hustle en The Fighter. “Ik speel de derde hoofdrol”, kon Schoenaerts toen al verklappen aan VRT, “naast Robert De Niro en Julianne Moore.” Het filmen zou meerdere maanden gaan duren, waardoor het al snel duidelijk was dat het om een serie zou gaan en niet om een film.

2 seizoenen, 8 afleveringen, 160 miljoen dollar

Maar nu heeft Moore alle twijfel weggenomen. Zij bevestigde aan VRT dat het om een serie gaat voor streamingdienst Amazon, met David O. Russell aan het roer. Er is voorlopig nog geen titel voor de serie, maar er is wel al geweten dat het over de maffiawereld zal gaan. Opnames beginnen in 2018 en zullen, zoals eerder gezegd, zeven maanden duren. Amazon zou naar verluidt al twee seizoenen van acht afleveringen besteld hebben en zou er zo’n slordige 160 miljoen dollar voor hebben uitgetrokken.

Schoenaerts is in volle voorbereiding en kijkt vol enthousiasme uit naar de serie. “De scenario’s zijn nog in volle ontwikkeling, maar het fijne is dat David O. Russell mij daar heel erg bij betrekt”, vertelt hij aan VRT. “Ik mag mijn personage zelf mee vormgeven, we pingpongen voortdurend. Heel aangenaam, want zo kan je de rol al een eigen toets geven, nog voor je aan het spelen bent.”

De geruchten begonnen door onderstaande foto:

Getty Images

Gesponsorde artikelen