Left Right
scrollTop top

Max en Norma zijn daar: nieuwe orkanen op weg naar Mexicaanse toeristengebieden


Max en Norma zijn daar: nieuwe orkanen op weg naar Mexicaanse toeristengebieden

Na Harvey, Irma, Jose en Katerina komen de volgende orkanen komen er al weer aan. Vanuit de Grote Oceaan stevenen nu de orkanen Max en Norma af op de toeristische gebieden van Mexico.  En in de Atlantische Oceaan zijn ook twee stormen aan het broeien die dreigen orkanen te worden.

Max is nu van categorie 1 en lijkt onder meer Acapulco te gaan treffen. Max zal vandaag overdag in Mexico aan land komen. Welke kracht hij dan zal hebben is niet duidelijk, maar vast staat wel dat hij erg veel regen bijheeft: ongeveer 25 centimeter.

Daarna is het de beurt aan Norma, nu nog een tropische storm, en die zal zaterdagochtend de Mexicaanse kust bereiken. Norma ligt op koers voor Baja California, het langgerekte schiereiland aan de westkust. De verwachting is dat Norma dan ook orkaankracht heeft bereikt.

Een week geleden werd Mexico getroffen door een zware aardbeving in het zuiden van het land. De aardbeving had een kracht van 8.1 op de schaal van Richter. Daarbij kwamen zeker 98 mensen om het leven. De Atlantische kust werd ook getroffen door orkaan Katerina.

De stormen zouden niet op een ongelukkiger tijdstip kunnen komen, want morgen viert Mexico zijn onafhankelijkheid.

Andere kant: twee op komst

In de Atlantische Oceaan zijn ook al twee opvolgers zich aan het klaarmaken om de Caraïben en de VS te bestoken. Het Amerikaanse Hurricane Center “Cape Verde storms” geïdentificeerd, zo genoemd omdat ze ontstaan in de buurt van de Kaapverdische Eilanden.

Cape Verde storms hebben geen goeie reputatie: de erg destructieve orkanen Andrew (1992), Katrina (2005) en Matthew (2016) begonnen als zo’n stormen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308