Max von Sydow (90), de Three-Eyed Raven in ‘Game of Thrones’, overleden

Een filmicoon is heengegaan. De van oorsprong Zweedse acteur Max von Sydow is zondag overleden op 90-jarige leeftijd. De man speelde in meer dan 100 films en series waaronder Game of Thrones, Shutter Island, Robin Hood, The Exorcist en Star Wars.

Van Sydow is voor veel mensen een bekende en dat komt door het grote aantal films en series waarin hij meespeelde. Ook de laatste jaren van zijn leven kwam hij nog veel op het grote scherm. Hij werkte met bekende regisseurs zoals Steven Spielberg, Martin Scorsese, David Lynch, Woody Allen en Lars von Trier.

De meesten onder ons herkennen hem waarschijnlijk van een van zijn laatste optredens als the Three-Eyed Raven in Game of Thrones. In de serie helpt hij Bran in zijn zoektocht.

https://www.youtube.com/watch?v=4iq5RKbp4qY

Slechterik

Hij speelde meermaals de slechterik in films. Zo speelde hij Dr. Jeremiah Naehring, een schimmige dokter die vermoedelijk een oorlogsverleden in nazi-Duitsland heeft in de film Shutter Island.

In de James Bond-film Never Say Never Again speelt hij de aartsvijand van James Bond. Toen nog vertolkt door Sean Connery.

ISOPIX

Laatste film

Er komt nog een film uit waarin Max von Sydow ook meespeelt. Het is een oorlogsdrama gebaseerd op een waargebeurd evenement en het gaat over een massaslachting uitgevoerd door de nazi’s. Wanneer Echoes of the Past uitkomt is nog onbekend.

© Foss Productions
Meer
Lees meer...