May the force be with you: Disney geeft eerste beelden nieuw themapark vrij

May the force be with you: Disney geeft eerste beelden nieuw themapark vrij

Een nieuw Disneypark, daar zijn wij altijd voor te vinden en de lucky few die naar Californië kunnen om Disneyland te bezoeken, krijgen er een heel nieuw stuk bovenop. Disney heeft nu ook de eerste beelden vrijgegeven van het ‘Star Wars’-gedeelte van Disneyland: het is nog in opbouw, maar ziet er nu al episch uit. Lightsabers uit! 

We kregen in 2015 al de aankondiging, maar nu begint het er ook naar uit te zien dat het Star Wars-park in Disneyland Anaheim er komt. Disney gaf de eerste beelden vrij van het park dat binnenkort het Walhalla van elke Star Wars-fan zal zijn en het ziet er al … behoorlijk desolaat uit?

Galaxy’s Edge

Maar da’s ook de bedoeling, en helemaal in lijn met de films. Het park moet er gaan uitzien als de planeet Batuu, een onbekende planeet, ongetwijfeld in a galaxy far, far away. Daar kan je jezelf omtoveren tot Jedi-master, met lightsabers zwaaien en uiteraard een aantal attracties ontdekken. Het park krijgt de naam ‘Star Wars: Galaxy’s Edge‘.

Het park, dat trouwens ook in Disneyland Orlando zal opengaan en een oppervlakte heeft van 5,5 hectare, zal pas in 2019 opengaan, maar laat dat de pret niet drukken. Volgens Disney zelf is het “één van de meest gedetailleerde en meeslepende werelden die we ooit gecreëerd hebben in de geschiedenis van Disneyland.”

Batuu

De planeet Batuu trekt volgens Disneyland vooral avonturiers, kleine criminelen en handelaars. Uiteraard zal je er marktjes kunnen bezoeken, maar Galaxy’s Edge zal ook opgedeeld zijn in een sectie voor The
New Order en The Resistance. Aan jou de keuze. Aan de rand van het park komt ook een Star Wars-hotel, waarin bezoekers zich helemaal kunnen onderdompelen in euh … hogere sferen. Je loopt er rond in outfit, slaapt onder een (valse) sterrenhemel en hebt directe toegang tot het park. Zálig!

Ook Disneyland Parijs krijgt een Star Wars-park, al zal het nog wel even duren eer dat er staat. Gezien het zo’n vier jaar duurt van basisconcept tot eindresultaat, mikken wij eerder op een opening rond 2022. Tot dan zullen we het moeten doen met de Space Mountain. Toch ook niet slecht. May the force be with you.

Gesponsorde artikelen