Mayweather klopt Pacquiao op punten, maar ‘Money’ Floyd verliest “Fight of the Century” op sociale media wel duidelijk

Mayweather klopt Pacquiao op punten, maar ‘Money’ Floyd verliest “Fight of the Century” op sociale media wel duidelijk

Z’n bijnaam is ‘Money’, Floyd ‘Money’ Mayweather. Behoorlijk toepasselijk in een kamp die totaal rond geld draaide . Mayweather blijft ongeslagen, want ook Manny Pacquiao ging voor de bijl. Maar de grootste, meest gehypete boksmatch van de laatste decennia, werd echter geen sportieve klapper. Mayweather won op punten, maar Pacquiao lag nooit veel onder en vond zichzelf ook de winnaar. Een rematch zie je al van ver aankomen. En op sociale media verloor Floyd duidelijk.

Floyd Mayweather is dus winnaar van de “Fight of the Century”, de bokskamp die alle records van aandacht en inkomsten brak. Manny Pacquiao werd verslagen op punten, de beslissing van de jury was unaniem, met 118-110, 116-112 en 116-112.

Vooral defensief was de 38-jarige Mayweather ijzersterk. Al was het feit dat hij eindeloos Pacquiao bleef vastnemen en ‘huggen’ aanleiding tot veel kritiek en hoon.

Mayweather houdt nu de wereldtitel bij de weltergewichten van de WBO, de WBC en de WBA. De bokswereld is hopeloos verdeeld, met allerlei rivaliserende boksfederaties. Mayweather zelf heeft nu 48 professionele kampen gewonnen, in een carrière van 19 jaar. Hij verloor nog nooit. Pacquiao is 36, won 58 keer, maar verloor intussen 6 keer en haalde twee gelijke scores in z’n carrière.

De kamp zelf kwam traag op gang, pas in de vierde en vijfde ronde kwam er snelheid in. Maar Pacquiao lag nooit helemaal onder, hijzelf was niet onder de indruk van de jury: “Ik dacht dat ik gewonnen had. Hij deed helemaal niets”, stelde Pacquiao meteen na afloop.

Nu 53-0, als je de klachten over domestic violence meetelt

Op Twitter won ook Mayweather het pleit, met veel meer tweets. Maar vraag is of dat positieve of negatieve waren: de Filipijn Pacquiao heeft een heel andere reputatie en een veel positiever imago dan de Amerikaan. Mayweather sleept een lange reeks klachten van huiselijk geweld met zich mee: in totaal zijn er zeven zaken tegen hem opgestart naast nog een hele reeks incidenten met de politie waarbij geen klachten werden ingediend. In 2011 moest hij zelfs twee maanden naar de cel. “Technisch gezien is het palmares van Mayweather nu 53-0, als je alle gekende incidenten van geweld tegen vrouwen meerekent”, was het droge commentaar in één van de tweets.

Floyd ‘Money’ Mayweather is vooral arrogant in z’n publieke optredens, z’n opmerkingen getuigen niet vaak van erg veel intelligentie. Pacquiao is daarentegen enorm bezig met z’n imago: op de Filipijnen is hij enorm geliefd, en actief in de politiek. Hij is een senator en zou op een dag zelfs president kunnen worden.

Money Money Money

De kamp was te volgen via pay-per-view, voor zo’n 100 dollar. Dat creëerde zo’n vraag dat het systeem een “electronic overload” te verwerken kreeg. De kamp werd daarop, op vraag van de kabelbedrijven, eventjes uitgesteld.

De 300 miljoen dollar voor de boksers werd verdeeld aan verhouding 60/40 voor Mayweather. Maar de kamp moet veel meer opgebracht hebben. Officieel werden de goedkoopste tickets aan duizenden dollars verkocht, de duurste stoel ging voor 40.955 dollar. Op de zwarte markt zou echter tot 300.000 dollar voor een plaatsje betaald zijn.

Gesponsorde artikelen