Left Right
scrollTop top

Mayweather vs. McGregor 2, met MMA-regels, in de maak? Onderhandelingen zijn bezig


Mayweather vs. McGregor 2, met MMA-regels, in de maak? Onderhandelingen zijn bezig

Gaat na het ondenkbare nu ook het onmogelijke gebeuren? Bokslegende Floyd ‘Money’ Mayweather zou in gesprek zijn met de sportorganisatie UFC over een mogelijke overstap naar MMA, het zogenaamde kooivechten, in een potentiële miljardendeal. “We zijn aan het praten”, zei UFC-baas Dana White. “Het is echt.” Krijgt Conor McGregor dan toch zijn felgevraagde rematch met ‘Money’ Mayweather, en dat ook nog eens op ‘zijn’ terrein?

“Zeg nooit nooit”, een uitspraak die deze zomer nog maar eens kracht werd bijgezet toen het ondenkbare gebeurde en UFC-vechter Conor McGregor het, in een boksring nota bene, opnam tegen bokslegende Floyd Mayweather. Het verging de Ier beter dan verwacht, maar uiteindelijk moest hij toch de duimen leggen tegen een van de (figuurlijk) grootste boksers ooit. ‘Money’ Mayweather kon op pensioen met een ongezien winstrecord van 50-0 en McGregor zag zijn bankrekening (en marktwaarde) verdriedubbeld.

It’s real

Voor en na de boksmatch opperde de UFC-atleet al dat als Mayweather echt een man was, hij er sowieso een dubbel gevecht van zou maken, een boksmatch en een UFC-match. Ieder eentje op zijn terrein dus. Maar weinigen, zeg maar niemand, zagen de Amerikaan ook echt in staat het zich in zijn hoofd te halen om de octagon (de kooi waarin UFC-vechters het tegen elkaar opnemen) in te stappen en het op te nemen tegen de huidige UFC-kampioen in de lichtgewichtklasse.

Maar na het ondenkbare lijkt nu ook het onmogelijke toch net iets dichterbij te komen. “We zijn in gesprek met Floyd over een deal met UFC”, zei UFC-baas Dana White aan de Amerikaanse sportzender ESPN. “It’s real. Hij praatte over boksen tegen Conor McGregor. Was dat echt? Heb je Floyd al vaak over dingen weten praten die niet echt waren? Hij vermeldt het meestal in de media en dan gebeurt die shit meestal ook.”

“Alles is mogelijk”

“We zijn geïnteresseerd in iets met Floyd. Alles is mogelijk. Mayweather versus McGregor is fucking gebeurd. Alles is mogelijk”, was White weer zijn eigen, scheldende, zelve.

Mayweather, die al eens uit pensioen kwam om het op te nemen tegen de Ier, zou dat nu dus opnieuw moeten doen, en dat in een sport die hij nog nooit heeft beoefend. Boksen is dan wel een onderdeel van MMA, er worden technieken uit nog een hele hoop andere gevechtssporten gebruikt, zoals taekwondo, jiu-jitsu, worstelen, en ga zo maar door.

‘Voor geld danst de beer’

Maar het spreekwoord gaat ‘voor geld danst de beer’, en dat moet zowat het levensmotto van de stinkend rijke Amerikaan zijn.

“Als ik kies om naar de UFC te gaan, daar drie of vier gevechten heb en het dan opneem tegen Conor McGregor, dan kan ik een miljard dollar verdienen. Dat kan ik”, zei de bokslegende zelfzeker. “Ik kan dat in amper drie of vier gevechten. Ik kan een miljard dollar verdienen als ik ervoor kies om de octagon in te stappen en te vechten.”

Hoewel er dus nog niets officieel is, lijken de twee de strijd al te zijn begonnen op sociale media. Op Twitter postte de Amerikaanse ex-bokser gisteren al: “Het is altijd MONEY season“. Een reactie van de Ier kon natuurlijk niet achterblijven. Hij hield het kort. “Pussy“, schreef hij. Waarna hij ook een foto postte van zichzelf met twee wereldtitels over z’n schouders (hij was dan ook een tijdje simultaan UFC-kampioen in de pluim- én lichtgewichtcategorie, tot hij die eerste moest vrijgeven omwille van te lange inactiviteit).

Krijgen we binnenkort een nieuw ‘gevecht van de eeuw‘?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443
Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown Icon
12:50

Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown

Duitsland heeft Berchtesgadener Land, een regio in Beieren, in lockdown geplaatst. In de regio werden er de afgelopen week 272,8 nieuwe besmettingen per 100.000...