Left Right
scrollTop top

Mayweather zou het toch in de octagon willen opnemen tegen McGregor, maar wel met aangepaste regels


Mayweather zou het toch in de octagon willen opnemen tegen McGregor, maar wel met aangepaste regels

Het blijft mogelijk niet bij één gevecht tussen MMA-fighter Conor McGregor en Amerikaanse bokslegende Floyd Mayweather. De twee zijn al een tijdje aan het praten over een revanche. Mayweather ziet een gevecht in McGregors kooi zitten, al moeten er wel wat andere regels zijn. 

De wereld kan binnenkort misschien opnieuw smullen van een spectaculair gevecht tussen McGregor en Mayweather. Afgelopen zomer namen de twee het al tegen elkaar op in de boksring, een bekende plaats voor bokslegende Mayweather. De revanche zou deze keer doorgaan in een bekendere omgeving voor MMA-fighter McGregor: de achthoek.

Aangepaste regels

Volgens Omar Al Raisi, de hoofdredacteur van The Sports Journal, het grootste sportkanaal van Dubai, zijn de heren het eens over dat er een nieuw gevecht kan komen, deze keer in een achthoek. Mayweather eiste echter wel een eerlijke kans en liet de MMA- regels een klein beetje aanpassen. Er mag geen gebruik gemaakt worden van ellebogen en knieën en er mag niet getrapt worden. De zogenaamde clinch, een bekende greeptechniek uit het worstelen, mag wel toegepast worden.

Roet in het eten

Vorige week zou het gevecht normaal gezien officieel aangekondigd moeten geweest zijn op de persconferentie voor het Ultimate Fight Championship in New York. McGregor maakte het daar echter wat te bont door een bus met MMA-vechters aan te vallen. Hierdoor viel het plan om een nieuw duel aan te kondigen in het water. McGregor is echter zijn vergunning om te vechten niet verloren en mag het dus nog steeds opnemen tegen Mayweather.

Blijft het bij praten?

Hoewel de twee atleten officieel het gevecht wilden aankondigen, lijkt het erop dat er nog niets concreet is afgesproken. Mayweather wil enkel meedoen wanneer hij aangepaste regels krijgt. Daar is echter niet iedereen het mee eens, wat betekent dat de onderhandelingen doorgezet moeten worden. Eén ding is in ieder geval zeker: als er nog zo’n legendarisch duel plaatsvindt tussen de twee, verdienen ze er opnieuw een aardig centje aan.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899