McDonald’s deelt munten uit die je kan ruilen voor een gratis Big Mac

McDonald’s deelt munten uit die je kan ruilen voor een gratis Big Mac

De Big Mac bestaat 50 jaar en dat moet gevierd worden, vinden ze bij McDonald’s. Daarom lanceert de fastfoodketen vanaf 2 augustus een zogenaamde MacCoin. Geen nieuwe cryptocurrency, maar gewoon een tegoedbon voor een Big Mac in een van de meer dan 50 deelnemende landen, waaronder België.

“Sinds hij is geïntroduceerd in het eerste restaurant van McDonald’s 50 jaar geleden heeft de Big Mac de wereld veroverd”, schrijft McDonald’s in zijn persbericht. De populaire hamburger is uitgegroeid tot zo’n icoon dat The Economist zelfs The Big Mac Index heeft om de prijzen wereldwijd te vergelijken.

Dat inspireerde de hamburgerketen om voor de viering van het 50-jarig bestaan een eigen munt te lanceren. De MacCoin komt er in vijf verschillende versies waarbij elk design staat voor een decennium uit het bestaan van de Big Mac.

6,2 miljoen MacCoins

De actie van McDonald’s start op 2 augustus, het moment waarop de uitvinder van de Big Mac 100 jaar zou zijn geworden, in meer dan 50 landen, waaronder België. In totaal zullen 6,2 miljoen MacCoins uitgedeeld worden, al is nog niet helemaal duidelijk hoe dat zal gebeuren.

In de VS deelt McDonald’s een deel van de munten uit aan klanten die een Big Mac kopen. Over hoe de rest verdeeld wordt, is er voorlopig nog geen informatie. Hou vanaf 2 augustus dus voor de zekerheid maar de McDonald’s in je buurt in de gaten.

Zo kondigt McDonald’s zijn MacCoin aan:

Gesponsorde artikelen