McDonald’s geeft Roald Dahl-boeken in plaats van speeltjes bij Happy Meals in Nieuw-Zeeland

McDonald’s geeft Roald Dahl-boeken in plaats van speeltjes bij Happy Meals in Nieuw-Zeeland

McDonald’s gaat de onderwijzende toer op in Nieuw-Zeeland. Wie daar voor z’n kroost een Happy Meal bestelt, krijgt er gratis verkorte versies van boeken van Roald Dahl bij in plaats van een speeltje. Een goed idee?

McDonald’s biedt in Nieuw-Zeeland bij een Happy Meal gratis boekjes aan met titels als Fantabulous BFG, Amazing Matilda en Lucky Charlie Bucket. Dat zijn verkorte versies van Roald Dahl-klassiekers, speciaal samengesteld voor de jonge hamburgereter. In de boekjes vind je ook stickers en leuke opdrachtjes terug. De move van McDonald’s werd bekend gemaakt door de Britse krant The Independent.

(De schermen waarmee je bij McDonald’s bestelt, blijken vol “poepbacterie” te hangen.)

Volgens de krant Atlanta Journal-Constitution is McDonald’s van plan om de komende zes weken zo’n 800.000 boekjes te verdelen.

(McDonald’s belooft maatregelen tegen antibiotica in hamburgers, maar pas tegen 2022.)

Nostalgie

Jo Mitchell, coördinator marketing van McDonald’s Nieuw-Zeeland, zegt dat het de bedoeling is om meer kinderen te inspireren en hen opnieuw aan het lezen te krijgen. Daarnaast denkt Mitchell dat het ook voor de ouders een leuk project is, gezien de nostalgische sentimentaliteit die aan Dahl z’n oeuvre vastplakt: “Heel wat ouders zijn opgegroeid met de personages van Roald Dahl. Het is geweldig dat wij hen mee mogen introduceren aan de nieuwe generatie.”

(McDonald’s introduceert een vegetarische Happy Meal.)

Honderd nieuwe landen

Het is niet de eerste keer dat McDonald’s boeken aanbiedt bij de Happy Meal. Sinds de lancering van het Happy Meal Readers-programma in 2001 zijn er wereldwijd al zo’n 450 miljoen boeken uitgedeeld. Zweden was het eerste land dat de goede gewoonte aannam. McDonald’s kondigt nu aan dat het Happy Meal Readers-programma naar honderd nieuwe landen uitgebreid wordt.

(McDonald’s moet de naam ‘Big Mac’ vanaf nu delen met andere Europese bedrijven.)

Gesponsorde artikelen