McDonald’s levert eindelijk weer aan huis met McDelivery

mcdonald's start vanaf vrijdag terug met thuislevering
ISOPIX

Nadat de McDrives vorige week al openden, zal McDonald’s nu ook de thuislevering weer opstarten vanaf vrijdag. Dat staat te lezen in hun persbericht.

Er wordt eerst met een vereenvoudigd menu gewerkt om het aantal medewerkers op de werkvloer zoveel mogelijk te beperken.

Procedures grondig herzien

In kader van de coronamaatregelen moesten enkele zaken in het verkoopproces veranderen. Zo zal een medewerker van McDonald’s te allen tijde aan de ingang staan, zodanig dat de koeriers vlot hun werk kunnen doen met respect voor social distancing. De anderhalve meter wordt met tape op de vloer aangeduid.

Bij aankomst in het restaurant moeten de koeriers hun handen wassen met antibacteriële gel die altijd ter beschikking zal zijn. Elke medewerker moet een mondmasker en hygiënische handschoenen dragen. Op deze manier wordt de gezondheid en veiligheid van de medewerkers, koeriers en klanten gegarandeerd.

Op vier plaatsen

De McDelivery-dienst zal geleidelijk aan opstarten in Gent (Korenmarkt) en Antwerpen (Teniersplaats en Groenplaats) vanaf 30 april, in Brussel (Elsene, Nieuwstraat, Bascule en Docks) vanaf 2 mei en in Luik (Opéra) vanaf 5 mei. Net als bij de drive-ins gelden voor McDelivery nieuwe openingsuren van 11 uur ’s ochtends tot 22 uur ’s avonds (tot 21 uur 30 in Elsene).

ISOPIX

McDonald’s sloot, samen met Quick en Burger King, op 18 maart zijn deuren omwille van het coronavirus. Ook afhalen was toen niet meer mogelijk, maar sinds 21 april zijn de drive-ins van McDonald’s terug open. Wanneer de restaurants terug open gaan, is nog niet geweten.

Gesponsorde artikelen