McDonald’s wil filiaal openen in chique buurt in Tervuren maar dat zien bewoners niet zitten: petitie met 1.100 handtekeningen

McDonald's tervuren petitie
Pixabay

McDonald’s is van plan om een nieuw filiaal te openen in Tervuren, maar daar zijn heel wat buurtbewoners niet blij mee. Zo tekenden al meer dan 1.100 Tervurenaars een online petitie tegen de komst van de hamburgerketen. Ze vrezen ervoor dat de nieuwe McDonald’s voor extra verkeersdrukte langs de Leuvensesteenweg zal zorgen. Ook wijzen ze erop dat er in de nabije omgeving vier scholen liggen en dat een fastfoodrestaurant de gezondheid van de jongeren niet ten goede komt.

Al zo’n 1.100 buurtbewoners ondertekenden de online petitie. De nieuwe McDonald’s zou er vlak naast de supermarkt Carrefour komen op de Leuvensesteenweg. In de buurt wonen heel wat buitenlanders. Zo zijn er een groot aantal internationale instellingen gevestigd. In de buurt liggen ook vier grote scholen, waaronder de British School of Brussels met meer dan 1.000 leerlingen.

British School

Pixabay

Het oudercomit√© van de British School stelt dat McDonald’s “niet de meest gezonde voeding aanbiedt”. Dat meldt onder meer de VRT. De buitenlandse ouders vrezen dat een fastfoodrestaurant voor heel wat extra verkeer in de omgeving van de school zal zorgen. Ze stellen dat verkeersveiligheid en de drukte het belangrijkste is voor hen.

Ze wijzen erop dat die Leuvensesteenweg nu al een zeer drukke baan is. Nog meer drukte zou volgens hen voor problemen zorgen, want veel kinderen moeten de steenweg oversteken om van en naar hun school te gaan. “En dat zijn de zwakke verkeersgebruikers”, klinkt het.

Zwerfvuil

Daarnaast wijzen de initiatiefnemers van de petitie erop dat een McDonald’s-filiaal voor extra zwerfvuil zou zorgen, ook rond het Park van Tervuren. Ze zeggen dat ze vrezen dat de rust er zal verdwijnen.

Of McDonald’s of de bevoegde autoriteiten zullen plooien voor de petitie is nog maar zeer de vraag. Wel kunnen buurtbewoners, die zin hebben in een Big Mac, daar terecht bij de leverservice McDelivery van de fastfoodketen. Dat kan via de Takeaway.com-, Deliveroo- of Uber Eats-app.

Gesponsorde artikelen