Mechelse vrouw vindt dat vrouwen bij de kapper altijd meer moeten betalen

Mechelse vrouw vindt dat vrouwen bij de kapper altijd meer moeten betalen

Vrouwen betalen voor een bezoek aan de kapper meer dan mannen. Dit kwam oorspronkelijk door het feit dat vrouwen meer aandacht besteedden aan hun uiterlijk, maar vrouwen die voor hetzelfde kapsel meer moeten betalen, vindt een vrouw uit Mechelen niet kunnen. En het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen geeft haar gelijk. 

De Mechelse vrouw was het beu om meer te moeten betalen bij de kapper dan mannen en klaagde de praktijk aan, meldt VTM Nieuws. Vrouwen betalen soms twee keer zoveel dan mannen en dat soms voor een simpele coupe. Sommige ketens vinden het eerlijker om te werken met een gemiddelde kostprijs per minuut.

Het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen gaat hier niet mee akkoord en zegt dat er dan sprake is van discriminatie op basis van geslacht. Dat blijkt uit documenten die VTM Nieuws kon inkijken. Het instituut vindt ook dat het prijzenverschil nog steeds in strijd is met de Genderwet.

Pixabay

Steeds meer mannelijke klanten

Het tarievenverschil tussen vrouwen en mannen is ontstaan doordat vrouwen meer met hun uiterlijk bezig zijn en dus ook vaker langsgaan voor een haarbeurt. “Dat zijn allemaal zaken die het prijskaartje deden stijgen, want de prestatie van de kapper is de prijs die je betaalt”, zegt Mitch Mues van de Kapperfederatie.

Toch komen er steeds meer mannen over de kappersvloeren, omdat zij tegenwoordig ook meer aandacht besteden aan hun uiterlijk. Maar zij betalen nog altijd minder dan een vrouw en dat is volgens de Kapperfederatie te wijten aan oneerlijke concurrentie. Mannelijke kappers werken onder de prijs waardoor ze het als noodzakelijk ervaren om de mannenprijs te doen dalen.

Gesponsorde artikelen