Medaille nummer 11 is binnen! Marieke Vervoort neemt afscheid met brons

Medaille nummer 11 is binnen! Marieke Vervoort neemt afscheid met brons

Marieke Vervoort pakte in haar afscheidsrace in de rolstoelsprint zonet brons op het koningsnummer, de 100 meter. Ze won ook al zilver op de 400 meter. Onze atleten in Rio doen het fantastisch en da’s te merken aan de medailleoogst. De Belgen zitten nu aan elf medailles: vijf maal goud, drie keer zilver en drie plakken brons. 

“Wherever she goes, I go, we roll, we go.” Het is een zin uit het nummer ‘Rio’ van Netsky. En we rollen inderdaad met onze ogen van verbazing. Want de Belgische delegatie zit op de Paralympics nu al aan 11 medailles.

Zonet nog rolde rolstoelsprintster Marieke Vervoort als derde over de finish op de 100 meter. Goed voor haar tweede medaille, en dat in haar afscheidsrace. Eerder pakte ze al zilver op de 400 meter.

Laatste dag

Vandaag was ook Peter Genyn al aan het feest. Hij won goud op de 400 meter rolstoelsprint in de klasse T51. Ook voor Genyn is het de tweede medaille in Brazilië, na goud op de 100 meter. De 39-jarige Antwerpenaar heeft sinds 1993 tetraplegie. Hierdoor heeft hij vanaf de borst tot de voeten geen bewegingsmogelijkheden.

Het is de laatste dag voor onze atleten om nog extra medailles te oogsten. In ieder geval is de balans van deze Paralympics nu al meer dan geslaagd.

Gesponsorde artikelen