Sommige personeelsleden van het Britse koningshuis dreigen hun job te verliezen na overlijden koningin Elizabeth

Het Britse koninklijke personeel is via een brief op de hoogte gebracht dat de troonswissel een impact kan hebben op de tewerkstelling. Michael Stevens, bewaarder van de schatkist, spreekt in de brief van minder dan 20 medewerkers die getroffen worden.

In een brief aan het Britse koninklijke personeel staat te lezen dat er consultaties zullen volgen. Dat meldt het persagentschap Bloomberg. “Ik weet zeker dat u begrijpt dat dit gevoelige en moeilijke tijden zijn“, schrijft Stevens. Hij voegt eraan toe dat er gewerkt wordt aan de ondersteuning van het personeel en aan een “goede communicatie” in de komende weken.

“Minder dan 20 personeelsleden getroffen”

Volgens Stevens is het belangrijk dat de dienstverlening nu wordt voortgezet. Hij is er overigens van overtuigd dat eventuele wijzigingen in het personeelsbestand slechts een kleine groep mensen zal treffen. Hij benadrukt in de brief dat de troonswissel een impact zal hebben op minder dan 20 personeelsleden.

“Wij zullen met u en de betrokkenen overleg plegen over deze verwachte veranderingen na de staatsbegrafenis. De betrokkenen worden aangeschreven”, aldus de bewaarder van de schatkist.

100 werknemers voormalige ambtswoning Charles kunnen hun job verliezen

Vorige week werd overigens bekendgemaakt dat tot 100 werknemers van de voormalige ambtswoning van koning Charles, Clarence House, te horen hadden gekregen dat zij hun baan zouden kunnen verliezen.

Mark Serwotka, algemeen secretaris van de Public and Commercial Services Union, die een aantal werknemers in de koninklijke huizen vertegenwoordigt, zegt in een reactie tegenover Bloomberg dat het personeel “zich in de steek gelaten voelt na het ontvangen van de brief.”

(mah)

Meer
Lees meer...