Meer dan 13 miljoen euro, zoveel kost Julian Assange de Britse belastingbetaler 

Meer dan 13 miljoen euro, zoveel kost Julian Assange de Britse belastingbetaler 

De uitvinder van klokkenluiderwebsite WikiLeaks, Julian Assange, kost de Britse belastingbetaler een fortuin. 10 miljoen Britse pond, zo’n 13,4 miljoen euro, heeft het al gekost om Assange onderdak te geven op de Ecuadoraanse ambassade in Londen. Hij verblijft er al meer dan twee jaar en het ziet er niet naar uit dat hij er snel weg zal gaan. 

Australiër Julian Assange verblijft al 960 dagen op de Ecuadoraanse ambassade in Londen nadat Ecuador hem geen politiek asiel wilde geven. Hij krijgt onderdak in Londen zodat hij niet kan worden uitgeleverd aan Zweden, waar een arrestatiebevel tegen hem is voor beschuldigingen van verkrachting.

Assagne ontkent die beschuldigingen en heeft schrik dat Zweden hem zal uitleveren aan de Verenigde Staten, waar hij gezocht wordt voor het lekken van staatsgeheimen. 

De beveiliging van de Ecuadoraanse ambassade kost de Britse belastingbetaler zo’n 14.000 euro per dag. Het is niet duidelijk hoeveel het normaal kost om de Ecuadoraanse ambassade te beveiligen. Assange zegt dat hij al maanden op zoek is naar een andere oplossing, maar daar is nog niets van in huis gekomen. 

Gesponsorde artikelen