Meer dan 40 miljoen accounts keken naar ‘Stranger Things’ in de eerste vier dagen, zo zegt Netflix

Stranger Things
Netflix

Wie al eens op sociale media komt, merkt het langs alle kanten: ook bij zijn derde seizoen blijft Stranger Things één van de populairste programma’s uit de catalogus van Netflix. Dat is ook te merken aan de cijfers die Netflix heeft vrijgegeven.

Echte ‘kijkcijfers’ geeft Netflix nooit, maar deze keer bewegen ze toch al iets meer in die richting. De streamingdienst laat weten dat de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Stranger Things in de eerste vier dagen na de release op 4 juli door 40,7 miljoen accounts bekeken werd. Dat is meer dan welke andere serie of film ooit behaald heeft, zo zegt Netflix ook nog. 18,2 miljoen accounts zouden de reeks al helemaal uitgekeken hebben.

Murder Mystery

Halverwege juni stuurde Netflix al een gelijkaardig bericht de wereld in over de film Murder Mystery, met Adam Sandler en Jennifer Aniston. Toen ging het over meer dan 30 miljoen accounts die de film ‘bekeken’ hadden. Overigens, Netflix beschouwt een film of aflevering van een serie bekeken vanaf er meer dan 70 procent gezien werd. De film of serie hoeft dus niet noodzakelijk helemaal uitgekeken worden om mee in de statistieken te belanden.

Stranger Things 4

Officieel is er nog niets bekend over een vierde seizoen van Stranger Things. De productie is nog niet begonnen en Netflix heeft officieel nog niet gecommuniceerd over een verlenging van de reeks, laat staan over een releasedatum. Dat producent Shawn Levy en de broers Duffer al wél praten over een vierde seizoen wil hoogstwaarschijnlijk zeggen dat het er wel komt. Ross en Matt Duffer hebben alvast nog wel ideeën waarover het vierde seizoen naartoe zou gaan, maar dat is niet abnormaal, zo vertellen ze.

“We willen onszelf nooit tegen de muur schrijven. Dus denken we op voorhand na over de grote, brede plotlijnen van een eventueel volgend seizoen. Als we die kennen, dan is het alleen nog maar een kwestie van de rest in te vullen. Het vierde seizoen zal met wat we nu weten heel anders aanvoelen dan dit seizoen, maar ik denk dat dat de juiste weg is om uit te gaan.”

Eerder zeiden de broers al dat het vierde seizoen van Stranger Things het laatste zou worden, maar ook daarover is geen enkele zekerheid.

Gesponsorde artikelen