Meereizen met een vlucht van 17 uur en niet van je stoel komen? Deze man deed dat en verbaasde elke onderzoeker

Meereizen met een vlucht van 17 uur en niet van je stoel komen? Deze man deed dat en verbaasde elke onderzoeker

Sinds kort kan je in één keer van de Australische stad Perth naar Londen vliegen, goed voor zo’n 17 uur vliegpret. Daarmee is de nieuwe vlucht van vliegtuigmaatschappij Qantas de langste vlucht die je kan nemen. In een studie over het comfort van passagiers tijdens langeafstandsvluchten verbaasde één man de onderzoekers enorm.

Wetenschappers van de Universiteit van Syndey onderzoeken het comfort van reizigers tijdens langeafstandsvluchten en op welke vlucht kan je dat beter testen dan op de langste vlucht die er bestaat?

17 uur lang

De nieuwe vlucht van de Australische vliegtuigmaatschappij Qantas, van Perth naar Londen, duurt zo’n 17 uur en is daarmee de langste vlucht die er is. De onderzoekers doen onderzoek naar het welzijn van passagiers die langeafstandsvluchten ondernemen en werken daarvoor onder andere samen met Qantas.

De passagiers werden uitgerust met enkele meetapparaatjes die bijvoorbeeld de mentale toestand, de slaappatronen en de effecten van de jetlag meten. Toen de onderzoekers de eerste resultaten bekeken, merkten ze echter iets vreemds op. Er was blijkbaar één passagier die gedurende de volledige vlucht, en dus 17 uur lang, niet van z’n stoel geweest zou zijn.

Geen enkele stap gezet

Professor Stephen Simpson van de Universiteit van Syndey bevestigt dat er bij één proefpersoon geen beweging was vastgesteld. De reiziger bleef dus volgens het meetapparatuur de hele vlucht op z’n stoel zitten. Hij ging zelfs niet naar het toilet, terwijl een gemiddelde volwassene vier tot zeven keer per dag gaat. Al is dat wel afhankelijk van wat je eet en drinkt en is het niet geweten wat de man consumeerde tijdens de vlucht.

Omdat de onderzoekers de resultaten moeilijk konden geloven hebben ze het meetapparatuur gedubbelcheckt maar alles werkte perfect. De man reisde in business class en hij zou tijdens de vlucht niet de nood gevoeld hebben om recht te staan of naar het toilet te gaan bijvoorbeeld. Het hielp waarschijnlijk ook wel dat zijn stoel tot een bed omgevormd kon worden. Zou jij 17 uur lang in je stoel kunnen blijven zitten?

Getty

Gesponsorde artikelen