De meest hygiënische vliegtuigmaatschappijen van 2019, check het hier

Dat de cabines van een vliegtuig niet altijd proper zijn, is ondertussen algemeen geweten. Toch blijven we lustig van de opklaptafeltjes eten in het vliegtuig en dat is misschien niet altijd de beste keuze. Om een betere keuze te maken, helpen we je graag door de properste vliegtuigmaatschappijen op te lijsten.

Met het vliegtuig op reis gaan is voor de ene passagier al wat aangenamer dan voor de andere. Niet alleen vliegangst maar ook hygiëne speelt vaak een grote rol. Dat komt doordat het vliegtuig niet per se een propere plaats is.

Toilet is niet het smerigste aan boord

Uit een onderzoek vorig jaar van het Canadese televisieprogramma Marketplace bleek namelijk dat het toilet niet eens de smerigste plaats is in een vliegtuig. Na onderzoek aan de hand van wattenschijfjes bleek dat er nóg een plaats is die vol zit met bacteriën. De eerste plaats gaat naar de hoofdsteun van je zitje.

Op de hoofdsteun konden de onderzoekers van het programma zelfs de E. colibacterie terugvinden. Die bacterie wordt vaak teruggevonden in de darmen van mensen en kan leiden tot serieuze ontstekingen. Daarnaast wordt de hoofdsteun opgevolgd door de deurklink va het toilet, het uitklapbare tafeltje en de veiligheidsgordels.

Zelfs de koffie op het vliegtuig is niet altijd te vertrouwen, omdat er soms bacteriën zitten in het leidingwater. Maar er is ook goed nieuws, want luchtvaartmaatschappijen zijn wel aan een opmars bezig wat betreft hygiëne. Want zij willen namelijk kans maken op de prijs van meest propere cabine.

Geen plaats voor België

SKYTRAX reikt elk jaar de genomineerden uit voor World’s Best Airline Cabin Cleanliness. En de winnaars van 2019 zijn net bekendgemaakt. Daarin worden de properste cabines van luchtvaartmaatschappijen over heel de wereld bekendgemaakt.

De passagiers die meededen aan de survey moesten de kwaliteit van de maatschappij en een aantal hygiënische punten aanduiden in de bevraging. Zo moesten ze onder andere de properheid van de tafels, stoelen, toiletten en zelfs tapijten beoordelen.

Bovenaan de lijst staat het Taiwanse luchtvaartbedrijf EVA Air, dat opgevoed wordt door Japan Airlines. België staat helaas niet in de top 20, maar onze noorderburen wel. Nederland staat met KLM op de 15de plaats. Brussels Airlines kunnen we jammer genoeg niet terugvinden in de lijst.

Top 20 properste luchtvaartmaatschappijen van 2019

  1. EVA Air
  2. Japan Airlines
  3. ANA All Nippon Airways
  4. Singapore Airlines
  5. Asiana Airlines
  6. Hainan Airlines
  7. Swiss International Air Lines
  8. Cathay Pacific Airways
  9. Qatar Airways
  10. Lufthansa
  11. China Airlines
  12. Austrian Airlines
  13. Korean Air
  14. Air New Zealand
  15. KLM Royal Dutch Airlines
  16. Qantas Airways
  17. Cathay Dragon
  18. Bangkok Airways
  19. Thai Airways
  20. Finnair
Meer
Lees meer...