Meest verwoestende bosbranden in geschiedenis van Californië sparen deze keer ook huizen van de sterren niet

Meest verwoestende bosbranden in geschiedenis van Californië sparen deze keer ook huizen van de sterren niet

Momenteel woeden in Californië wat volgens de autoriteiten de meest verwoestende bosbranden in de geschiedenis van Californië zijn. Er zijn ongeveer vijftien actieve brandhaarden, verspreid over vrijwel de hele staat. Verschillende plaatsen zijn geëvacueerd, waaronder de badplaats Malibu bij Los Angeles, waar veel sterren wonen. In totaal hebben zo’n 250.000 mensen opdracht gekregen hun huis te verlaten. Het huis van Caitlyn Jenner in Malibu is afgebrand. De woning van de realityster in Californië werd gegrepen door het vuur en is totaal verwoest.

Het dodental van de bosbranden in Californië is opgelopen tot negen. Er worden 35 mensen vermist. Alle doden vielen in het stadje Paradise, dat grotendeels door brand werd verwoest.

Vier slachtoffers werden in hun auto gevonden, één naast een auto, één in een uitgebrand huis en drie vlak bij hun huis. Paradise ligt in het noorden van Californië, zo’n 150 kilometer ten noorden van Sacramento.

De oorzaak van de grootste bosbrand in het noorden van Californië is officieel nog onbekend, maar energiebedrijf Pacific Gas & Electric zegt dat er een stroomstoring werd geregistreerd een kwartier voordat de brand ontstond. Later bleek dat een hoogspanningsmast bij Paradise beschadigd was.

Nu wordt veel verder naar het zuiden ook de kustplaats Malibu, een voorstad van Los Angeles waar veel beroemdheden wonen, door een grote brand bedreigd. Het hele stadje van 13.000 inwoners is geëvacueerd. Het vuur raast door de Santa Monica Mountains, ten noordwesten van Malibu en rukt op in de richting van de kust.

Door de harde noordoostenwind, de roemruchte Santa Ana winds, kan het vuur zich snel verspreiden. Bij de bestrijding ervan zijn zo’n 2.000 brandweerlieden betrokken. Afgelopen nacht zijn al 75.000 huizen in de omgeving van Los Angeles ontruimd.


epa

Celebrities op de vlucht voor het vuur

Onder degenen die in en om Malibu hun huis uit moesten zijn realityster Kim Kardashian en haar zussen Kourtney en Khloe. Ook actrice en zangeres Alyssa Milano verliet haar woning.

In het bedreigde gebied wonen verder onder meer de acteurs Harrison Ford en Sharon Stone, de zangeressen Taylor Swift en Miley Cyrus, rapper Dr. Dre en producer Simon Cowell. Ook het landgoed van Michael Jackson, Neverland, ligt nabij Malibu.

Het huis van Caitlyn Jenner in Malibu is al afgebrand. De woning van de realityster in Californië werd gegrepen door het vuur en is totaal verwoest. Zangeres Lady Gaga moest ook gedwongen vertrekken vanwege de snel uitbreidende brand. Kim Kardashian heeft op Twitter laten weten dat de brand wel op hun landgoed is gekomen, maar is gestopt door brandweermannen voor het huis in brand is gevlogen.

Ook de locatie waar de HBO-serie Westworld is opgenomen is verwoest door de brand. Het historische stadje Agoura ligt in de buurt van Santa Monica.

Ook in de omgeving van Ventura, meer naar het noorden, woeden grote branden. Er zijn tegen de 160.000 mensen geëvacueerd, in totaal wonen ruim 20 miljoen mensen in door vuur bedreigd gebied. Ook het stadje Thousand Oaks, waar een man gisteren twaalf mensen doodschoot in een bar, wordt door brand bedreigd. Ook daar worden de bewoners geëvacueerd.


epa
epa

Gesponsorde artikelen