Megacool: ga virtueel op stap in Marseille met Googles Night Walk

Megacool: ga virtueel op stap in Marseille met Googles Night Walk

Google is al een tijdje bezig met experimenten om haar Google Maps nog beter en moderner te maken. Een van de laatste initiatieven is de Night Walk in Marseille, waarbij je een interactieve rondleiding krijgt op een prachtige avond in de Franse stad.

Als je de Night Walk nog niet kende, moet je hier zeker eens een kijkje nemen. Je wordt meegenomen door de straten van de wijk Cours Julien door Julie de Mur, terwijl production designer Christophe Perruchi de bijhorende verhalen vertelt. 

Beginnen doen we in een klein straatje van de wijk, die bekendstaat om haar straatkunst. Je krijgt een volledige kaart te zien en de richting van je wandelpad wordt aangegeven aan de hand van een groene lijn. 

Als je die lijn volgt, kom je langs de hotspots van de wijk, maar je kan ook afwijken van de route. Net als bij de gewone Google Maps is het trouwens mogelijk om 360 graden rond te draaien, zodat je alles gezien hebt.

En met alles bedoelen we ook echt alles. Zo kan je niet alleen een close-up zien van de graffitikunst in de wijk, maar kan je ook naar een filmpje kijken van hoe die tot stand kwam. Daarbij krijg je het achterliggende verhaal te horen, maar ook bijpassende muziek. 

Nieuwsgierig? Neem hier dan zeker een kijkje!

(Bron: Mashable)

Gesponsorde artikelen