Megaranzig: 11 dingen die Amerikanen eten die zo vettig zijn dat je het niet gelooft

Eten Amerika

Amerikanen hebben – met enige veralgemening – een speciale relatie met eten. Kort samengevat komt het erop neer dat ze écht alles eten. Hier zijn 11 dingen die Amerikanen echt eten. Je gaat het niet geloven, trust us.

1. Fried butter – gefrituurde boter op een stokje

Je leest en ziet het goed: gefrituurde boter. Op een stokje. Je neemt een stuk boter, dipt het in een beslag met kaneel en honing en gooit dat drie minuten in de friteuse. Eenmaal gebakken gaat er nog wat vloeibare suikerglazuur over, kwestie van het allemaal nog wat dodelijker te maken wellicht.

2. Fried Coke – gefrituurde cola

830 calorieën in een bekertje en dan zwijgen we nog over de toppings: siroop, slagroom en kaneelsuiker. O ja, er hoort ook een kersje op. Eigenlijk is het een beslag met Coca Cola dat gefrituurd wordt. Er bestaat uiteraard ook een versie voor Pepsi. Het werd in 2006 uitgevonden door een Texaanse computeranalist.

3. Deep-Fried Chocolate Bacon On A Stick – chocolade met spek op een stokje (gefrituurd uiteraard)

Wel, het is gewoon wat het zegt dat het is: een stuk spek dat grituurd is, op een stokje gestoken, en dat wordt dan in chocolade gedipt. Er zijn ondertussen al varianten. Met witte chocolade, pure chocolade, …

4. The Memphis Mafia – gefrituurde appelbeignet met pindakaas, banaan en een hoop chocolade

Om het simpel te houden: de basis is een soort donut gemaakt van schijven appel die vervolgens in een beslag worden – ra ra ra – gefrituurd. Daarop een in schijfjes gehakte banaan, die worden vastgelijmd op de donut met kaneelglazuur. Daarop komt dan een laag chocolade frosting, een dikke laag pindakaas, gehakte pindanoten en nog wat chocoladechips. Het ding is genoemd naar de Memphis Mafia, de kliek die rond Elvis Presley hing. Elvis was dol op pindakaas en bananen-broodjes. Mét bacon.

5. Fried Ice Cream Cheeseburger – cheeseburger met gefrituurde ijscrème

Dit begint als een “gewone” hamburger: broodje, stuk rundvlees, sla, augurk, tomaat, kaas, ketchup, mosterd. Maar er zit ook een ijsje bij in (vanille met kaneelsmaak) dat in geprakte cornflakes zit verpakt en dan 10 seconden in de friteuse wordt gebakken. Er is ook een versie met bacon. 

6. Everything Bacon Burger

Alles, tot het broodje en het ei dat ertussen zit toe, is klaargemaakt met bacon. En als je dat niet gelooft, hier is het recept.

7. Deep-Fried Breakfast On-a-Stick – gefrituurd volledig ontbijt (op een stokje)

Een worst in de vorm van een hamburger, een omelet, Canadees spek, twee soorten kaas. Dat gaat tussen twee pannenkoeken en zo vervolgens in een zoet beslag. Steek op een stokje en vervolgens in de frietketel. Hoppa!

8. The Krispy Kreme Triple Cheeseburger – een triple donutburger

Drie hamburgers, een hoop kaas, mayonaise en dat tussen een (uiteraard gefrituurde) geglazeerde donut. 2.000 calorieën. Het is alsof je de dood in de ogen kijkt.

9. Waffle Tacos with Egg Icing and Candied Bacon – wafeltaco’s met geglazuurd ei en gesuikerd spek

Een nieuwe trend, na de lancering van Taco Bells Waffle Tacos (juist een taco maar dan in een wafel gedraaid). Hier is een versie waarbij het roerei nog eens tot frosting wordt gemaakt, waar nog een hoop kaas tussenzit én bacon die door de suiker is gehaald.

10. The Hot Pocket Burger

Ken je Hot Pockets? Dat zijn diepgevroren gevulde pasteitjes voor in de microgolf. Je kan ze in de VS krijgen in de gekste smaken. Deze burger is gemaakt van twee zo’n Hot Pockets gevuld met Philly Cheese Steak. Die gaan de friteuse in. Daartussen komt dan een hamburger en kaas. Afgewerkt met Cheez Whiz, een artificiële smeerkaas die de Amerikanen gebruiken als kaassaus op ondermeer hotdogs.

11. Fried Beer – gefrituurd bier

Het komt uit Texas en het bestaat echt. Wat het is: ravioli die als vulling een mengsel van bier met siroop heeft en die gefrituurd wordt. Hier kan je zien hoe je het moet maken.

Gesponsorde artikelen