Meghan Markle breekt nóg een traditie tijdens haar huwelijk met prins Harry

Meghan Markle breekt nóg een traditie tijdens haar huwelijk met prins Harry

Meghan Markle, de verloofde van de Britse prins Harry, heeft al een paar tradities aan haar laars gelapt en daar komt nog eentje bij. Volgens de krant The Times zal ze speechen tijdens het huwelijk. Normaal doet de bruid dat niet en is dat de taak van haar vader. Maar die zal het woord vermoedelijk niet nemen.

Tijdens het huwelijksfeest zouden volgens de Britse traditie normaal de bruidegom, de vader van de bruid en de getuige het woord moeten nemen. De bruid blijft zitten en zegt doorgaans niks. Natuurlijk kan met die traditie al eens gebroken worden en dat gaat Meghan Markle doen. Na de ceremonie op 19 mei zal ze een speech geven. De voormalige actrice zal daarin haar liefde voor prins Harry betuigen, alsook de Queen en de hele koninklijke familie bedanken.

Blijkbaar zag de vader van Meghan het niet zitten om het woord te nemen, aangezien hij een heel verlegen figuur is. Er wordt wel verwacht dat hij zijn dochter naar het altaar zal begeleiden. “Meghan wil de kans krijgen om haar nieuwe echtgenoot en iedereen die hem steunde, te bedanken. Harry vindt dat een geweldig idee”, zegt een bron binnen Buckingham Palace.

Gebroken tradities

Intussen heeft Meghan Markle al wel de reputatie om Britse en koninklijke tradities te breken. Niet alleen omdat ze als actrice en gescheiden vrouw een ongewone figuur is om lid te worden van de koninklijke familie. Met Kerstmis besloot Harry bijvoorbeeld om niet meer deel te nemen aan de jaarlijkse jachtpartij op het Sandringham Estate in Norfolk. Meghan is een gedreven dierenliefhebster en zou het er moeilijk mee hebben gehad als haar toekomstige dieren ging doodschieten.

Enkele weken geleden stond het land in rep en roer omdat ze haar kapsel in een warrig dotje droeg. Dat strookt helemaal niet met de koninklijke stijl die van haar verwacht wordt. En ook de Queen breekt sinds de komst van Meghan Markle met tradities. Normaal zou ze niet naar het huwelijk mogen komen, omdat ze het hoofd van de Anglicaanse kerk is en Meghan al een keer eerder trouwde. Toch zou ze volgens insiders wel degelijk komen kijken hoe haar kleinzoon het jawoord geeft.

Gesponsorde artikelen