Meghan Trainor maakt cover van ‘Friends’-intro

Meghan Trainor
GettyImages

Dat de Amerikaanse serie Friends 25 jaar wordt, is geen verrassing meer. De serie kreeg al veel aandacht rond het jubileum. En daar komt nu nog een verrassing bovenop, want zangeres Meghan Trainor gaat de originele titelsong van de serie opnieuw inzingen.

Maandag is het zo ver, dan zond de Amerikaanse zender NBC precies 25 jaar geleden de eerste aflevering uit van Friends. Dat jubileum gaat niet onopgemerkt voorbij, want naast cinemaevenementen in The States en een LEGO-collectie, maakt Meghan Trainor een cover van het nummer I’ll Be There For You.

I’ll Be There For You

Dat iconische lied kennen we al 25 jaar lang als de openingsintro van de serie. En dat nummer dropt maandag om half negen ’s avonds Eastern Time (de tijdszone van onder andere New York), omdat dat precies het moment is waarop de eerste aflevering van start ging.

Warner Brothers koos voor de Amerikaanse zangeres omdat ze al jarenlang grote fan is van de serie. “Ik heb de serie al meerdere keren gezien”, vertelt ze aan het Amerikaanse magazine Rolling Stone. “Ik kan zelfs niet geloven dat er aan mij gedacht werd om het nummer te coveren. Dit is echt een droom die uitkomt.”

Trainor deed haar best om het nummer exact te laten klinken zoals het origineel. Om dat voor elkaar te krijgen heeft ze haar familie gevraagd om te helpen met de backings van het nummer. Uiteindelijk hebben ze het lied samen opgenomen in de studio bij Meghan Trainor thuis.

De man van Trainor, Daryl Sabara, speelde ook een kleine rol in het tiende en laatste seizoen van Friends. Toen kreeg hij de rol van Owen. Ross (David Schwimmer) vertelde per ongeluk tegen Owen dat hij geadopteerd was. “Toen hij mij die aflevering liet zien en ik eraan dacht dat hij het was, schrok ik megahard”, vertelt Meghan Trainor.

Cinemavoorstelling en LEGO-café

De cover van het nummer I’ll Be There For You is trouwens niet het enige wat er te doen is rond het 25-jarig jubileum van Friends. Zo zijn er in New York City verschillende cinemazalen die een special uitzenden rond de serie. Daarin worden tien verschillende afleveringen afgespeeld met nooit eerder vertoonde beelden.

LEGO Friends
Website LEGO

Daarnaast maakte LEGO een hele collectie rond de zes New Yorkse vrienden. Zo kan je bijvoorbeeld Central Perk (het café waar de vrienden hun tijd doorbrengen) kopen in LEGO-blokjes. Op die manier kan je Friends toch een beetje herbeleven bij je thuis.

Wij zijn in ieder geval benieuwd wat Meghan Trainor gedaan heeft met de cover van I’ll Be There For You. Dat nummer kan je in België vanaf dinsdagochtend bewonderen (of net niét).

Gesponsorde artikelen