#meneervanrooy: woordvoerder Vlaams Belang zaagt keihard op Twitter tegen NMBS en krijgt zalige repliek

#meneervanrooy: woordvoerder Vlaams Belang zaagt keihard op Twitter tegen NMBS en krijgt zalige repliek

Vlaams Belang-woordvoerder en fervent Twitteraar Sam Van Rooy is een hevige discussie aangegaan op sociale media met de NMBS. Wat begon als een scherpe tweet over een vertraging, eindigde in heus gekibbel en verwijten. “Als jullie mij betalen zal ik ook jullie werk doen”, schiet Van Rooy naar Twitter-beheerders van de spoorwegen. “En zeg maar meneer Van Rooy.” De woordvoerder verwijderde daarna alle reacties, maar wij hebben screenshots.

Sam Van Rooy, de woordvoerder van Vlaams Belang, laat serieus van zich horen op Twitter. De vertragingen op zijn trein liepen op, waarop de fervente Twitteraar een felle tweet stuurde, gericht naar de NMBS. “Na 10 minuten vertraging krijgen reizigers te horen dat er 12 minuten vertraging is. En dat lijkt nu meer te gaan worden. #fail”, schrijft hij.

Een van de sociale mediabeheerders van de Belgische spoorwegen reageert rustig: “Sam, kan je specifieker zijn? Op welke trein was het?” De Vlaams Belanger staat echter niet open voor reactie. “Alleen als jullie mij betalen, zal ik ook jullie werk doen”, reageert Van Rooy scherp. “En zeg maar meneer Van Rooy.”

Die laatste comment negeert de man achter de Twitter van NMBS en daagt hij Van Rooy een beetje uit. “Jammer om dit te horen Sam, anders had ik het graag opgezocht voor jou.”

Twitter

“Een meneer is beleefd”

Dat laatste zet duidelijk kwaad bloed bij de Vlaams Belang-woordvoerder, die alle vriendelijkheid overboord gooit. “Kun je niet lezen ofzo? Meneer Van Rooy graag. En wat had je voor mij opgezocht? Ik vraag gewoon dat jullie treinen op tijd rijden!”

“Een meneer is beleefd Sam. Als je een beleefde vraag hebt, helpen we je graag verder”, reageert de Twitteraar van NMBS. “Fijne dag nog. ;)”, voegt die daar nog uitdagend aan toe.

De tweet werd op korte tijd 75 keer gedeeld en meer dan 350 keer gefavoriet. De mensen achter de Twitter-account van de NMBS scoren weer punten. Deze zomer bewezen ze nog dat ze ook een geweldig gevoel voor humor hebben.

Na het relletje verwijderde Van Rooy al zijn tweets in het gesprek, maar daar zegt hij een goede reden voor te hebben. “Boodschap aan al mijn lieve nieuwe volgers: ik verwijder achteraf altijd discussietweets. Check m’n tijdlijn”, reageert hij – hoe kan het ook anders – op Twitter.

#meneerVanRooy

De reactie van Van Rooy is ondertussen ook het midden van de spot geworden op sociale media. Er is zelfs een hashtag over het relletje gemaakt, die dan nog eens trending aan het worden is.

Check hier de meest hilarische reacties:

Gesponsorde artikelen