Mensensmokkelaars vrijgesproken voor dood Aylan

Mensensmokkelaars vrijgesproken voor dood Aylan

Een Turkse rechtbank heeft twee Syriërs veroordeeld tot vier jaar cel vanwege het illegaal smokkelen van de peuter Aylan Kurdi en vier anderen. De smokkelaars werden echter wel vrijgesproken van dood door nalatigheid.

De driejarige peuter Aylan werd op 2 september vorig jaar door de smokkelaars in een rubberen boot gezet in de Turkse badplaats Bodrum. Het doel was om naar het Griekse eiland Kos te varen, maar na 5 minuten kapseisde het met veel te veel personen geladen bootje.

Aylan en zijn broertje Galib en moeder Rehana verdronken. Van het gezin wist alleen vader Abdullah zich in veiligheid te zwemmen. De foto van het levenloze lichaam van Aylan zorgde wereldwijd voor opschudding.

De Syrische mannen Muwafaka Alabash en Asem Alfrhad moeten vier jaar en twee maanden de cel in vanwege illegale smokkelpraktijken? Ze werden ook aangeklaagd wegens het veroorzaken van de dood door nalatigheid, maar de rechter in Bodrum sprak hen hiervan vrij. De smokkelaars hing een celstraf van 35 jaar boven het hoofd.

Gesponsorde artikelen