Mercedes-Benz gaat zelfrijdende auto’s testen in China, op termijn zelfs in drukke straten van Peking

Mercedes-Benz gaat zelfrijdende auto’s testen in China, op termijn zelfs in drukke straten van Peking

Mercedes-Benz mag zelfrijdende auto’s gaan testen in China. Daar heeft de Duitse autofabrikant een vergunning voor gekregen. De tests zullen doorgaan in Peking en er zal onder meer gebruik gemaakt worden van technologie van Baidu in de voertuigen.

Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz, maakte het nieuws zelf bekend in een persbericht. Om zo’n Chinese licentie te bemachtigen, moet Mercedes aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet er gebruik gemaakt worden van Chinese technologie. Dat is het geval, want de testwagens zijn uitgerust met materiaal van het Chinese bedrijf Baidu. Ook moet er in de eerste testfases lang gereden worden op de National Pilot Zone en dus nog lang niet op de openbare weg.

Helemaal zelfstandig

Het gaat effectief om testwagens van Mercedes-Benz die 100 procent zelfstandig kunnen rijden. Uiteindelijk is het de bedoeling om ze uit te testen in de straten van de Chinese hoofdstad Peking. Er zal een chauffeur mee gestuurd worden voor het geval dat er iets misloopt.

Het exacte testplan is nog niet bekendgemaakt. Het is dus ook niet duidelijk wanneer de tests achter de rug zullen zijn.

Eerste niet-Chinese bedrijf

Er waren eerder al goedkeuringen in Duitsland en de Verenigde Staten om zelfrijdende auto’s te testen, maar voor Westerse bedrijven lag dat moeilijker in China. Daimler is het eerste niet-Chinese bedrijf dat er toestemming krijgt om zelfrijdende auto’s te testen.

Gesponsorde artikelen