Meryl Streep is teleurgesteld in Trump-supporter Clint Eastwood: “Ik zou denken dat hij meer gevoel heeft dan dat”

Meryl Streep is teleurgesteld in Trump-supporter Clint Eastwood: “Ik zou denken dat hij meer gevoel heeft dan dat”

Meryl Streep en Clint Eastwood kennen elkaar goed. Ze schitterden beide in 1995 in The Bridges Of Madison County, allicht de allermooiste film van en met Clint Eastwood. Toch was Streep verbijsterd toen ze hoorde dat haar maatje van weleer op Donald Trump wil stemmen in november. De actrice gaat er naar eigen zeggen met hem over spreken “en hem corrigeren.”

Het was in een interview met Variety dat de uitspraken van Clint Eastwood – als hij dat hij moet kiezen tussen Hillary Clinton en Donald Trump, die laatste zijn voorkeur heeft – Streep ter ore kwamen. Daarop reageerde ze verbijsterd.

“Dat wist ik echt niet”, zei ze eerst en vervolgens zelfs “Daar moet ik hem over spreken en hem corrigeren. Ik ben gechoqueerd, echt waar, ik zou denken dat hij meer gevoel heeft dan dat.”

Geen geheim

Nochtans is het geen geheim dat Clint Eastwood een Republikein is. Ook van Barack Obama was en is de acteur en regisseur geen fan. Dat is meteen ook het grote probleem dat Eastwood heeft met Clinton: zij zou te veel het pad willen volgen dat Obama is ingeslagen.

In de weg naar de verkiezingen van 2012 speechte Eastwood al voor presidentskandidaat Mitt Romney. Eastwood zei toen al dat het Obama niet gelukt was zijn beloftes na te komen en dat het tijd was dat Romney en zijn toenmalige running mate Paul Ryan het over namen.

Toch had Streep blijkbaar verwacht dat de figuur Donald Trump ook voor Eastwood een brug te ver was. Zijzelf is openlijk aanhanger van Clinton. Ze sprak op de conventie waarop de Clinton officieel de kandidaat werd van de Democratische partij.

Bron: De Morgen

Gesponsorde artikelen