Met dank aan Donald Trump: boek van mensenrechtenicoon en Trump-criticus uitverkocht na Twitter-storm

Met dank aan Donald Trump: boek van mensenrechtenicoon en Trump-criticus uitverkocht na Twitter-storm

Misschien kan Amerikaans president in wording Donald Trump een PR-bureau beginnen, want hij heeft ongewild de verkoop van een boek doen ontploffen. Dit weekend maakte hij het Democratische mensenrechtenicoon John Lewis met de grond gelijk. Alleen is de man voor veel Amerikanen een soort volksheld, en intussen is zijn drie jaar oude boek uitverkocht.

In een weekend tijd is een boek van John Lewis een bestseller geworden. De Democraat had in een interview kritiek geuit aan het adres van Donald Trump. En zoals gewoonlijk kon die het niet laten om scherp te reageren. Hij zei dat Lewis “all talk and no action or results” is. Dat schoot bij veel partijgenoten van Lewis in het verkeerde keelgat, aangezien de man een icoon voor de strijd om de mensenrechten in de VS is, en zelfs nog naast Martin Luther King heeft gewerkt.

Lewis is een congreslid uit Georgia, en hij zette vorige week de toon door zijn beslissing om niet naar de eedaflegging van Trump te komen. “I stand with John Lewis”, hebben intussen al tal van andere Democratische parlementsleden getweet, waarmee ze lieten weten dat ze ook afwezig zullen zijn. Hoewel Trump zelf jarenlang kritiek op Barack Obama heeft gegeven, kan hij maar niet om met kritiek die andere politici over zijn toekomstige presidentschap geven.

Uitverkocht

Trump had zijn woorden ook beter moeten kiezen, want zeggen dat Lewis niets verwezenlijkt heeft is totaal verkeerd. De man heeft tientallen jaren voor de mensenrechten gestreden. Drie jaar geleden bracht hij een grafisch boek uit, zijn memoires zeg maar: March. In één weekend is het boek na de uitspraak van Trump uitverkocht, en bij Amazon staat het op één als best verkopende boek, terwijl het vorige week pas op de 237ste plaats stond. Ook zijn biografie, Walking With The Wind, is voorlopig uitverkocht bij Amazon.

In 2011 reikte Obama Lewis de Presidential Medal Of Freedom uit, de hoogste onderscheiding die een Amerikaanse burger kan krijgen. Dat is ook het ereteken dat vicepresident Joe Biden vorige week tot tranen toe bewoog. Trump kan dus maar beter twee keer nadenken voor hij nogmaals zijn gal spuwt over iemand die door veel Amerikanen op handen word gedragen.

Gesponsorde artikelen