Met deze 16 programma’s zet Eén het jaar 2017 in

Het belooft een mooi voorjaar te worden, want net zoals bij VTM zitten er heel wat knappe titels in het aanbod van één. Topper wordt de fictiereeks ‘Beau Séjour’, maar we kijken ook uit naar de terugkeer van ‘Reizen Waes’ en ‘Goed Volk’. Er is de comeback van het legendarische ‘De 3 Wijzen’. En voorts veel docureeksen ook, vaak over sportfiguren.

1. Beau Séjour

VRT

Beau Séjour wordt het programma waar één dit voorjaar het meest fier op is. En terecht, want voor één keer gaan we helemaal mee in de extreme superlatieven die gemaakt worden. Een jong meisje wordt wakker in een hotelkamer, volledig onder het bloed. Ze wandelt de badkamer binnen en ziet zichzelf dood in bad liggen. Niemand kan haar zien, maar ze loopt wel nog rond. Tot ze merkt dat vijf mensen haar wel nog zien, haar kunnen aanraken en met haar kunnen praten. Ondertussen proberen twee inspecteurs haar moord op te lossen.

De reeks werd nu al internationaal bekroond en zal als eerste Vlaamse ooit op ARTE te zien zijn. Het lijkt ook helemaal iets voor Netflix als je de inhoud hoort. En eerlijk gezegd, na het zien van twee afleveringen vinden wij dat ze moeiteloos mee kan met de betere reeksen van Netflix. Wij willen de serie in elk geval bingewatchen, maar we zullen telkens een week moeten wachten tot zondagavond.

VRT

Vanaf 1 januari elke zondag om 21u30

2. Reizen Waes

VRT/Bert Ceulemans

Tom Waes opent zijn reisbureau voor ongewone reizen een derde keer. En ook nu mag het lijstje landen waar je niet zomaar op vakantie gaat er zijn. Tom gaat naar Sierra Leone, een land waar toeristen al enkele jaren weg blijven omdat de ebolacrisis er uitbrak. Hij gaat voorts naar Tuvalu, één van de die landen die als eerste zouden verdwijnen door de klimaatverandering. En eentje waar we zeker naar uitkijken: Tom maakt een lange road trip dwars door China. Vanaf eind januari worden we dus verwend, met eerst Reizen Waes en dan Beau Séjour.

Vanaf 29 januari elke zondag om 20u30

3. De 3 wijzen

vrt

Het is de tijd van de comebacks van legendarische programma’s, en bij één doen ze dat dit voorjaar met De 3 wijzen. Het panelprogramma was lange tijd één van de grote smaakmakers van de zender. Toen presenteerde Kurt Van Eeghem en waren Jacques Vermeire, Rani De Conick en Walter Grootaerts vaste gezichten in het panel. Nu zal Kobe Ilsen presenteren, het panel kennen we nog niet. Het format blijft hetzelfde, behalve een verfrissende update die het programma zal krijgen. Voor wie het nooit gezien heeft. De 3 wijzen vertellen een verhaal of tonen iets, en het is aan de kandidaten om te raden of het waar is. Simpel, grappig en ontspannend.

Later dit voorjaar

4. Goed Volk

vrt

Wat zijn we hier toch blij mee! Goed Volk was één van de beste nieuwe programma’s van de voorbije jaren, waarin Jeroen Meus bewees dat hij meer kan dan Dagelijkse Kost bereiden. Via de keuken probeert hij in acht verschillende werelden binnen te geraken. Het goed afgeschermde Vreemdenlegioen in Frankrijk, de dames van een wegbordeel in Nevada, extreem gelovige hutterieten in Canada, etc. Maar het kan ook weer in eigen land, want Jeroen bezoekt de chassidische joden van Antwerpen. Hopelijk wordt dit weer even heerlijke televisie als de vorige keer.

Later dit voorjaar

5. Zie mij graag

Er is nog meer fictie naast Beau Séjour op één. Zie mij graag kondigt zich aan als een feel goodreeks. Met een rol voor Stan Van Samang die zijn huwelijk kapot ziet gaan, nadat hij overspel heeft gepleegd. Zijn vrouw Anna, gespeeld door Alejandra Theus, vraagt zich af hoe het verder moet met haar en de kinderen. Ze probeert een nieuw leven op te bouwen en krijgt daarbij de hulp van haar twee beste vriendinnen, die worden gespeeld door Ini Massez en Tine Embrechts. Een mix van humor en emoties, en alvast een heel herkenbaar onderwerp.

VRT/Kris Cuppens

Later dit voorjaar

6. Spoed 24/7

VRT

Spoed 24/7 was in het najaar zo’n overweldigend succes dat één gewoon direct met een tweede seizoen begint. Op de doorgaans zware maandagavond loodste de docureeks één moeiteloos boven de kaap van een miljoen kijkers, en dat is toch opmerkelijk. Zo’n 60 vaste camera’s filmen de verhalen van patiënten op de spoedgevallendienst van het UZ Leuven. Uiteraard pas nadat zij of hun familie toestemming hebben gegeven. Aangezien er geen cameraploeg rondloopt, vergeet iedereen al snel dat ze gefilmd worden.

Vanaf 9 januari elke maandag om 20u40

7. Alles voor de koers

vrt

Wielrennen staat dit voorjaar centraal op televisie, en dan vooral Tom Boonen. Op VTM volgde Koen Wauters de renner voor een docureeks, en één volgde z’n hele ploeg Etixx-Quick-Step. We zijn benieuwd of ze elkaar soms niet wat voor de voeten hebben gelopen. De serie bestaat uit vijf afleveringen en volgt de wielrenners van de eerste stage in de winter tot het loodzware WK in Qatar.

Later dit voorjaar

8. De klas

vrt

Wat als er een BV voor de klas zou staan? Met dit programma probeert één duidelijk die belangrijke jonge doelgroep aan te spreken. Zestienjarige jongeren krijgen les van iemand die ze kennen van televisie. Onder andere Tom Waes, Danira Boukhriss en Otto-Jan Ham gaan voor de klas staan. Het onderwerp van hun les? Dingen die ze zelf belangrijk vinden in het leven.

Vanaf 31 januari elke dinsdag om 20u40

9. In het spoor van De Romeo’s

vrt

De Romeo’s krijgen een eigen docu, en op één nog wel. De special volgde Chris, Gunther en Davy een jaar lang. Ondertussen bestaan ze al vijftien jaar, terwijl ze ooit begonnen als een gelegenheidsgroepje. Nu doen de acteurs-zangers 250 optredens per jaar voor gemiddeld duizend toeschouwers. Maar zijn het echt beste vrienden en waarom is iedereen zo zot van De Romeo’s? Dat zijn vragen die één zal proberen beantwoorden. Viva De Romeo’s…

Op maandag 2 januari om 21u30

10. Topservice

vrt

Een West-Vlaamse florist die in India een trouw decoreert, een cateraar voor privéjets, een kunstrestaurateur, een jachtbouwer, een butler en een miljonair matchmaker. Een vreemd gezelschap, maar zij staan centraal in Topservice. Deze reeks volgt Belgische professionals die uitblinken in hun vlak en daarom voor de rijkste op deze aardbol mogen werken. Maar het is ook niet altijd even glamoureus.

Later dit voorjaar

11. Kroonprinsen

vrt

Nog een wielerdocureeks op één dit voorjaar. Sven Nys was jarenlang toonaangevend in het veldrijden, maar sinds zijn pensioen ligt de weg open voor jong talent. We volgen Wout Van Aert (22), Mathieu van der Poel (21), Laurens Sweeck (23) en Eli Iserbyt (19). Zij vormen de toekomst van de sport en zullen de komende jaren onder elkaar uitvechten wie de beste is. Maar behalve de sport volgt de reeks ook andere aspecten in hun leven, zoals volwassen worden of omgaan met de hoge verwachtingen. De reeks toont de veldrijders op het hoogtepunt van hun seizoen: tussen het BK en het WK.

Vanaf 9 januari elke maandag om 21u30

12. La vie en rose

vrt

Belgen trekken nog altijd graag naar Frankrijk, en wie droomt er niet van om ooit in het zuiden van het land een buitenverblijf te hebben. Annemie Struyf ook blijkbaar, en daarom trekt ze een jaar lang door Frankrijk. Ze bezoekt mensen die de droom leven, of ze nu geld hebben of niet. We zien het allemaal tegen de achtergrond van vier verschillende seizoen in het prachtige Frankrijk. Alleen al voor het decor gaan wij kijken.

Later dit voorjaar

13. Buurman, wat doet u nu?

VRT

Nog een programma dat meteen na het eerste seizoen dit najaar een vervolg in het voorjaar krijgt. Cath Luyten trekt voor Buurman, wat doet u nu? opnieuw naar haar tweede vaderland. Zeven nieuwe Nederlandse namen die wij hier ook kennen krijgen het bezoek van Cath. Gordon en Jan Jaap van der Wal kennen we na hun passage in De Slimste Mens zeker allemaal. Ook Wendy van Dijk staat op het programma.

Later dit voorjaar

14. Red Flames

vrt

Moet er nog een sportdocureeks zijn? Eén volgt in een tweedelige reeks de Belgian Red Flames, de vrouwelijke versie van de Rode Duivels. En ook onze dames zijn uitstekend bezig, dus ze verdienen hun eigen programma. Ze bereiden zich voor op het EK voetbal in Nederland dat ze dit jaar spelen. Maar hoe verschilt het voetbal bij vrouwen? Hoeveel verdienen ze? Studeren ze of hebben ze nog een andere job naast voetbal? We zullen merken dat het toch een hele andere wereld is dat wat de Rode Duivels gewend zijn.

Later dit voorjaar

15. Wonen.tv

VRT/Arne Rombouts

Marcel Vanthilt is terug op tv, en niet voor Eurosong want dat is in handen van Wallonië komend jaar. In Wonen.tv krijg je tips, weetjes en informatie over wonen, huren, kopen, verkopen en verbouwen. Marcel laat je ook binnen kijken in bijzondere huizen en hoe mensen hun projecten voltooien. Vooral nuttige televisie dus, al klinkt het wel heel magazine-achtig.

Vanaf 18 januari elke woensdag om 20u40

16. Truken van de Foor

VRT/Jokko

Dit programma stond al in het najaar aangekondigd, maar is dus verschoven naar het voorjaar. Freek Braeckman en Julie Van den Steen volgen ons dagelijks gedrag. Waarom doen we altijd weer hetzelfde en reageert iedereen identiek in sociale situaties? Het nieuwe duo van één mag het uitzoeken door zelf te experimenteren.

Later dit voorjaar

En dit is er ook nog…

Een pak programma’s keren terug. Zo is er het tweede seizoen van The Missing, een coproductie van de VRT met de BBC. In Copy Beest gaat Dieter Coppens zeven uitdagingen aan met zeven fascinerende dieren. Bart Peeters ontvangt weer verschillende verleidelijke gasten in Mag ik u kussen? Ook De Noodcentrale is terug na het gesmaakte eerste seizoen waarmee één toch knappe kijkcijfers boekte.

Kobe en Danira buigen zich weer over ons bord in een nieuw seizoen van Over Eten. Van de nieuwsdienst is er opnieuw een reeks van Pano, en reporter Karine Claassen trok aan de vooravond van het Trump-tijdperk drie weken lang door Amerika.

Uiteraard blijft het sterke blok in de vooravond op één, met Dagelijkse Kost, Blokken, Iedereen Beroemd en Thuis.

Meer
Lees meer...