Met deze 5 tips geraak je in de business lounges van luchthavens … zonder een fortuin te spenderen

Met deze 5 tips geraak je in de business lounges van luchthavens … zonder een fortuin te spenderen

Wie regelmatig vliegt, weet dat het wachten in een zee van reizigers niet altijd een pretje is. De businesslounge biedt natuurlijk dé oplossing, maar als je geen zakenman/vrouw bent of geen fortuin op je rekening hebt staan, lijkt dat net een tikkeltje te hoog gegrepen. Maar wat als je er binnen kan geraken zonder een kapitaal te spenderen? Hier is hoe!

1. Neem deel aan loyaliteitsprogramma’s

Als je veel reist, kan je je net zo goed inschrijven in een loyaliteitsprogramma, toch? Als je genoeg punten verzamelt, stijgt je status normaal gezien automatisch en dan kan je gratis de businesslounge binnen. Bij Brussels Airlines bereik je na 35.000 verzamelde punten de status van Frequent Traveller in hun Miles & More loyaliteitsprogramma. In het Flying Blue-programma van Air France en KLM moet je 25.000 punten verzamelen vooraleer je de businesslounge in mag.

2. Schakel een reisbureau in

Wie een tripje boekt in een reisbureau, kan soms weleens aangenaam verrast worden door een aantal extraatjes. Bij VIP Selection van TUI bijvoorbeeld krijg je dikwijls toegang tot de lounge in de luchthavens van Brussel en Charleroi. Of je toegang krijgt, is afhankelijk van je reisbestemming. Maar ’t is alleszins de moeite om het te checken!

3. Gebruik de juiste kredietkaart

Als je de juiste kredietkaart tevoorschijn kan toveren, geraak je binnen in veel businesslounges over heel de wereld. Er zijn twee opties: eentje van Beobank en een duurder exemplaar van American Express. Een jaarlijkse bijdrage van 570 euro betaal je voor die laatste. Da’s vrij prijzig, maar het geeft je wél toegang tot zo’n 700 lounges. Er zijn natuurlijk nog andere voordelen aan de kaart verbonden, maar wie een budget heeft, gaat toch beter voor de andere optie. Voor de Beobank Flying Blue World Mastercard betaal je namelijk 75 euro per jaar en voor de premiumversie tel je 150 euro neer. Je krijgt er toegang mee tot meer dan 300 businesslounges. Niet slecht!

4. Vraag vriendelijk aan eersteklasreizigers of je hun gast mag zijn

Als je het durft, vraag dan aan businessclassreizigers of ze je als gast willen meenemen in de lounge. Dikwijls mogen ze een plus one meebrengen en het kost hen helemaal niks extra om jou mee op de lijst te laten zetten. Als je het vriendelijk vraagt en misschien de reden uitlegt (dat je een lange overstap hebt, bijvoorbeeld), zou je zomaar eens een ‘ja’ kunnen krijgen.

iStock

5. Of ga voor de makkelijkste optie: koop je toegang

Je zou misschien denken dat de toegang tot een businesslounge ingewikkeld en onbetaalbaar is, maar het tegenovergestelde is waar. Je kan dikwijls heel makkelijk en zonder veel gedoe je toegangsbewijzen online kopen. Op Lounge Pass en Lounge Buddy koop je een eenmalige toegang waar je vanaf 25 euro je beentjes omhoog kan gooien. Lederen zetels, gratis wifi en fancy muziek … here we come!

iStock

Gesponsorde artikelen