Left Right
scrollTop top

Met deze 5 vragen kan je zien wie je echte vrienden zijn


Vrienden
© iStock

Je hebt mensen die je écht niet kan uitstaan, mensen die je frenemy zijn en dan heb je degene die je met hart en ziel vertrouwt, je echte vrienden. Maar hoe weet je nu dat het oprechte vriendschap is? Met deze 5 vragen weet je het meteen.

1. Zijn ze blij voor je als je iets fijn meemaakt?

Echte vrienden gunnen je het allerbeste. Ga eens na of de glimlach van je vriendin, als je vertelt dat je een promotie hebt gehad, oprecht is of verborgen jaloezie is. Doet ze enthousiast mee een vreugdedansje of wijst ze je op alle negatieve kanten?

Giphy

2. Zijn ze er voor je in slechte tijden?

Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, iedereen heeft zijn ups and downs. Daarom is het belangrijk dat je je omringt met vrienden die er voor je zijn als het slecht gaat. Echte vrienden doen er alles aan om je gelukkig te zien.

Giphy

3. Stellen ze je diepgaande, persoonlijke vragen?

Het is gemakkelijk om over koetjes en kalfjes te praten, maar echte vriendschap gaat verder dan dat. Stellen je vrienden diepgaande vragen zoals “hoe zie jij je toekomst?” of is het eerder “heb je gisteren naar Thuis gekeken?”. Echte vrienden willen weten wat er echt in je omgaat.

giphy

4. Luisteren ze naar je?

Oprechte vrienden luisteren naar je als je iets zegt. Een conversatie werkt niet goed als de andere persoon het onderwerp voortdurend naar zichzelf trekt en geen interesse toont in zijn/ haar gesprekspartner. Vriendschap betekent dat iedereen zichzelf kan zijn en kan zeggen wat er gaande is in zijn of haar leven.

Giphy

5. Motiveren ze je om te groeien?

Omring je door mensen die je graag zien groeien en blij voor je zijn als je jouw doel bereikt hebt. Degene die je ook op de vingers durven tikken als je de mist in dreigt te gaan.

Giphy

Bovenstaande vragen zijn de basis voor een gezonde, duurzame en volwassen vriendschap. Als er iemand in je gedachten verschijnt waarbij je op elke vraag volmondig ja kan antwoorden, is het belangrijk om deze relatie te onderhouden. Heb je echter vaak nee moeten zeggen, is ontvrienden de boodschap! Negativiteit kan je niet gebruiken in je leven.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  696.642
 • Aantal
  doden
  20.879