Left Right
scrollTop top

Met deze bizarre video probeerde Trump Kim Jong-un te overtuigen


Met deze bizarre video probeerde Trump Kim Jong-un te overtuigen

Amerikaans president Donald Trump gooide alles in de strijd om ervoor te zorgen dat de meeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un een succes werd. Hij liet zelfs een speciaal filmpje maken om Kim Jong-un te overtuigen. “Een nieuw begin. Eén van vrede. Twee mensen, twee leiders, één doel.”

Donald Trump heeft kosten noch moeite gespaard om Kim Jong-un op hun historische meeting aan te sporen tot denuclearisatie. Daarvoor liet de president zelfs een filmpje maken, en niet zomaar een. Met epische beelden, dramatische muziek en een zware vertelstem lijkt het eerder op een trailer voor een heel slechte film, maar volgens Trump zou Kim Jong-un “ervan hebben genoten”.

Prachtige stranden

“Dat was een versie van wat zou kunnen gebeuren, van wat plaats zou kunnen vinden”, vertelde de president achteraf aan journalisten. “Bijvoorbeeld, ze hebben prachtige stranden. Je ziet dat wanneer ze een van hun raketten in de oceaan laten ontploffen, toch? […] Ik heb hem uitgelegd, ik zei ‘Weet je, in plaats van dat te doen, kan je daar ook de beste hotels in de wereld neerzetten’. Zie het als een investering in vastgoed.”

“We staan voor een keuze, vandaag, nu, op dit moment”, is te horen in de trailer, die president Trump op z’n iPad aan de Noord-Koreaanse leider liet zien. “De wereld zal kijken, luisteren, afwachten, hopen. Zal deze leider ervoor kiezen om zijn land vooruit te duwen en een deel van de nieuwe wereld te laten worden? Een held te worden voor zijn volk? Zal hij de hand van vrede schudden en genieten van een welvaart die hij nog nooit heeft gezien? Een prachtig leven, of meer isolatie? Welk pad zal gekozen worden?”

Volgens Trump heeft de heroïsche video dus duidelijk zijn effect gehad, al spreken experts dat tegen (lees hier waarom vooral Kim Jong-un als overwinnaar uit de overeenkomst komt).

Bekijk hieronder de epische trailer die Trump aan Kim Jong-un liet zien


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899