Met deze nummers zijn terreurverdachten eindeloos gefolterd

Met deze nummers zijn terreurverdachten eindeloos gefolterd

De Red Hot Chili Peppers zouden volgens anonieme getuigen gebruikt zijn om terreurverdachten te folteren. Nummers werden dan eindeloos gedraaid, voldoende om er gek van te worden. Van de volgende liedjes zijn er getuigenissen die onthullen dat terroristen er urenlang met de repeat-knop op werden getrakteerd. De techniek behoorde tot het gamma dat gebruikt werd op terroristen toen George W.  Bush president van de Verenigde Staten was.

1. Red Hot Chili Peppers

In minstens één geval werd gekozen voor muziek van de Red Hot Chili Peppers. Abu Zubaydah moest volgens Al Jazeera niet alleen voortdurend naar hetzelfde nummer luisteren, hij werd ook uitgekleed en naakt op een stoel gezet. Met ijskoud water werd de man wakker gehouden.

Het is niet bekend welke nummers van de Amerikaanse band gebruikt zijn. Kort na 9/11 was dit één van hun populairste hits:

Maar misschien is een oudere hit meer geschikt om iemand na een tijdje flink op de zenuwen te gaan werken:

2. Metallica

In 2008 werd onthuld dat gedetineerden in Guantanamo gefolterd werden met muziek van Metallica. Onder de gebruikte liedjes Drowning Pool’s Bodies en deze Enter Sandman.

3. Sesamstraat

Wie zou van deze niet gek worden? Volgens sommige getuigenissen hebben gedetineerden in Guantanamo met hoofdtelefoons eindeloos naar het melodietje van Sesamstraat moeten luisteren.

4. AC/DC

Ook AC/DC wordt vernoemd als band die wel eens gedraaid werd in Guantanamo. Vooral dan Shoot To Thrill.

5. Bruce Springsteen

De volgende ligt natuurlijk wel een beetje voor de hand.

6. David Gray

Tot zijn bijzonder grote ongenoegen stelde David Gray vast dat zijn muziek gebruikt werd om Iraakse gevangenen te folteren.

7. Eminem

Rappers blijken ook heel populair te zijn om als foltermuziek te gebruiken. En dan denken we natuurlijk meteen aan Eminem.

8. Christina Aguilera

Nog een Amerikaans symbool dat heel vaak terugkomt in lijstjes van getuigen: Christina Aguilera met Dirrty.

9. Nancy Sinatra

Een klassieker die blijkbaar populair is als folternummer, is These Boots Are Made For Walking van Nancy Sinatra.

10. Barry The Dinosaur

En alsof dat allemaal nog niet genoeg was, sluiten we af met nog een kinderklassieker. Barney & Friends is een Amerikaanse kinderserie, waarin Barney de dinosaurus een bekend deuntje zingt.
Het lijstje met artiesten die in Guantanamo en andere gevangenissen zouden zijn gebruikt, is nog veel langer dan dit. Andere namen die vaak terugkeren zijn Britney Spears, Prince, Dr. Dré, Aerosmith, The Bee Gees en nog veel meer…

Gesponsorde artikelen